Verkkouutiset

Venäjän sotilaat lataavat kenttätykkiä Ukrainan rintamalla. / mil.ru

Venäjällä muodostetaan uusia aluejoukkoja

Kremlin propagandassa Ukrainan väitetään valmistelevan hyökkäystä rajan yli.

Kremlin on arvioitu muuttaneen merkittävästi Ukrainan sotaa koskevaa viestintäänsä. Aiemmin valtionmediassa painotettiin kyseessä olevan vain rajoitettu sotilasoperaatio, joka ei koskisi koko kansaa.

ISW-ajatuspajan mukaan viimeaikaisella viestinnällä kansaa valmistellaan mahdollisia uusia liikekannallepanokierroksia varten.

Belgorodin ja Kurskin alueilla on ilmoitettu uusien aluejoukkojen perustamisesta. Toimenpiteitä on perusteltu väitteillä siitä, että Ukrainan joukot voisivat tunkeutua rajan yli Venäjälle.

Kremlin ohjauksessa olevien propagandistien on jo aiemmin havaittu toistavan viestiä mahdollisesta uhkasta Venäjän alueelle. Aiemmin vain syrjäseuduilta löytyneitä mainoskylttejä ”erikoissotilasoperaatiosta” on levitetty viime aikoina myös Moskovan kaduille.

ISW:n mukaan uusi viestintäkampanja tulee tuskin vakuuttamaan Venäjän kansaa uuden liikekannallepanokierroksen tarpeesta. Vapaaehtoispataljoonien rekrytointihankkeet etenivät hitaasti kesän aikana suurista värväyspalkkioista huolimatta.

Asiantuntijoiden mukaan Venäjän miespulaa on vaikea korjata nopeasti edes täydellä liikekannallepanolla, sillä maan puolustusministeriö pystyy kouluttamaan samanaikaisesti vain rajoitetun määrän uusia sotilaita. Rauhanajan ylärajana on 130 000 varusmiehen kouluttaminen kahden vuotuisen kutsuntakierroksen aikana.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)