Verkkouutiset

Venäjän puolustusministeriö Moskovassa. AFP/LEHTIKUVA/ALEXANDER NEMENOV

Venäjä värvää yhä enemmän palkkasotureita Afrikasta

Britannian mukaan värväyksellä paikataan hyökkääjän mittavia miestappioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä houkuttelee afrikkalaisia palkkasotureita tuhansien dollareiden palkkiolupauksilla ja Venäjän passilla, kertovat Britannian puolustusministeriön tiedusteluraportit.

– Ukrainan sotilastiedustelupalvelu (GUR) ilmoitti 28. toukokuuta, että Venäjä on tehostanut yrityksiä värvätä afrikkalaisia taistelemaan Ukrainassa. Erityisesti nämä rekrytointitoimet keskittyvät Keski-Afrikan maihin Ruandaan, Burundiin, Kongoon ja Ugandaan, raportissa sanotaan.

Venäjä kerrotaan tarjoavaan 2 000 dollarin liittymisbonuksen, 2 200 dollarin kuukausipalkan ja lupauksen Venäjän passista.

Britannian puolustusministeriö lisää, että meneillään oleva rekrytointikampanjalla todennäköisesti korvataan Venäjän merkittäviä tappioita.

– Koska rekrytointi Venäjän vankiloista on todennäköisesti saavuttanut kulminaatiopisteensä, Venäjä todennäköisesti laajentaa rekrytointiaan maailmanlaajuisesti etelään välttääkseen ylimääräiset mobilisaatiot Venäjällä.

– Sen lisäksi, että edellinen mobilisaatio sotaan oli kotimaassa epäsuosittu presidentti Vladimir Putinille ja Venäjän hallitukselle, se johti ennätysmäiseen työvoimapulaan ja ammattitaitoisten työntekijöiden, kuten lääkäreiden ja IT-ammattilaisten, lähtemiseen maasta, ministeriö jatkaa.

LUE MYÖS:
Taistelussa Bahmutista kuoli yli 17000 Wagnerin värväämää vankia (VU 11.6.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)