Verkkouutiset

Venäjän uusi kilpikonnavaunu. KUVA: Aleksander Sladkov, Telegram

Venäjä rakentaa videolla uusia ”hirviötankkeja”

Kauttaaltaan metallilevyillä vuoratut tankit muistuttavat liikkuvia latoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläinen sotilaskirjeenvaihtaja Aleksander Sladkov on julkaissut Telegram-kanavallaan videon uusien venäläisten ”hirviötankkien” valmistamisesta.

Videolla olevat panssarivaunut ovat perinteisiä T-72B3M ja T-80BVM -vaunuja, mutta ne on vuorattu kauttaillaan erilaisilla levyillä, laatikoilla, ketjuilla ja muilla erinäisillä esineillä. Lisäksi niihin on rakennettu erilaisia kattosuojuksia.

Esineitä on kiinnitetty erityisesti panssarivaunujen takaosaan, jossa panssarointi on kaikista heikoin. Lopputuloksena muokattujen panssarivaunujen onkin sanottu muistuttavan liikkuvia latoja tai kilpikonnia.

Hirviötankkeja on nähty muun muassa Donetskin alueella lähellä Krasnohorivkan kaupunkia. Tuolloin hyökkäykseen osallistunut metallilevyillä suojattu vaunu tuhoutui Ukrainan iskussa.

Viritelmien perimmäisenä tarkoituksena on Sladkovin mukaan kamikazelennokeilta suojautuminen. Hän kertoo viestissään, että tällä hetkellä drooneja vastaan ei ole luotettavia suojaustapoja, ja muistuttaa myös Yhdysvaltojen käyttäneen improvisoituja suojia panssarivaunuissaan Irakissa ja Afganistanissa.

– Tämä ei johdu köyhyydestämme, Sladkov väittää.

Sladkov kertoo julkaisevansa kuvamateriaalia hirviötankeista, koska niiden olemassaolo paljastui jo hyökkäyksessä Krasnohorivkaan. Hän kertoo ”Tsar-Mangaliksi” kutsutun vaunun kuuluvan ”Donetskin kansantasavallan” asevoimien 5. prikaatille.

Viritelmiä kommentoineen FPRI-ajatuspajan tutkijan Rob Leen mukaan jää kuitenkin nähtäväksi, jatkaako Venäjä improvisoitujen vaunusuojusten rakentamista sen jälkeen, kun Ukraina saa lisää tykistöammuksia ja panssarintorjuntaohjuksia.

Ukraina on viime kuukausina turvautunut yhä enemmän lennokeihin iskeäkseen venäläiskohteisiin ammuspulan vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)