Verkkouutiset

Ukrainan sotilaat harjoittelevat Patriot-ilmapuolustusjärjestelmän käyttöä. DPA / LEHTIKUVA / SEBASTIAN GOLLNOW

Venäjä pyrkii tuhoamaan Ukrainan energiatuotantoa – ohjusiskuja torjuttu

Venäjä on ottanut tämän viikon ohjusiskuissa käyttöön raskasta kalustoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä on käynnistänyt tällä viikolla operaation, jonka tavoitteena on heikentää Ukrainan energiainfrastruktuuria, arvioi Iso-Britannian puolustusministeriön tuore tiedusteluraportti.

Torstaina 7. joulukuuta Venäjän ilmavoimat suorittivat iskujen aallon kohti Kiovaa ja Ukrainan keskiosia. Ilmaiskussa käytettiin raskasta pommikonelaivastoa, joka ei tiettävästi ole ollut käytössä syyskuun jälkeen.

Britannian tiedustelun mukaan lentokoneet olivat todennäköisesti Tupolev Tu-95 Bear -pommikoneita, joista laukaistiin vähintään 16 risteilyohjusta. Ohjuksina käytettiin AS-23A Kodiak -ohjuksia, joita Venäjän arvellaan olevan säästänyt tätä talvea varten.

Tiedusteluraportin mukaan Ukrainan ilmapuolustus onnistui torjumaan suurimman osan ohjuksista. Yhden siviilin kerrotaan kuolleen iskuissa ja niiden aiheuttamat vauriot infrastruktuuriin jäivät vähäisiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)