Verkkouutiset

Venäläinen Sukhoi Su-34 kuvattuna lokakuussa 2014. LEHTIKUVA/NORWEGIAN NATO QRA BODÖ

Venäjä on menettänyt 15 konetta kahdessa viikossa – asiantuntijoilta karu arvio

Ajatushautomon mukaan hyökkääjä jatkaa ilmaiskuja tappioista huolimatta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä tulee jatkamaan ilmaoperaatioita Ukrainan itäosissa suurista tappioista huolimatta, arvioi Institute for the Study of War (ISW) tuoreimmassa arvioinnissaan.

Kahden viikon aikana hyökkääjä on menettänyt 15 lentokonetta. Pudotettujen koneiden joukossa on myös Venäjän moderneinta lentokalustoa, kuten SU-34-rynnäkkökoneita.

Aiemmin suuret tappiot ovat johtaneet Venäjän ilmaoperaatioiden hiipumiseen koko Ukrainan alueella. Nyt kuitenkin ISW:n mukaan näyttää siltä, että hyökkääjä tulee jatkamaan ilmaiskuja tappioista huolimatta.

ISW arvioi, että Venäjä pyrkii saavuttamaan ilmaylivoiman alueella tappioista välittämättä. Ilmaylivoiman avulla Venäjä kykenee raportin mukaan helpottamaan maajoukkojen etenemistä Avdijivkan alueella.

Ilmoitettu 15 koneen menetys on ISW:n arvion mukaan suuri isku Venäjän ilmavoimille, jonka vahvuudessa on raportin mukaan noin 300 erilaista Sukhoi-hävittäjää.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)