Verkkouutiset

Suomenlahden merivartioston alus Turva. LEHTIKUVA/HANDOUT/MERIVARTIOSTO

Venäjä aikoo muuttaa merirajaa Suomen lähellä – tutkija esittää kovaa vastaliikettä

Päätösluonnos koskee Suomenlahden itäosia ja Kaliningradin lähialuetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän viranomaiset ovat päättäneet laajentaa maan aluevesiä Itämerellä lähellä Liettuan ja Suomen rajaa, kertoo lakiportaalissa julkaistu hallituksen päätösluonnos, kertoo The Moscow Times.

Puolustusministeriön laatiman asiakirjan mukaan Venäjä aikoo julistaa osan Suomenlahden itäosassa olevasta vesialueesta sekä Kaliningradin alueen Baltiyskin ja Zelenogradskin kaupunkien läheisyydestä sisäisiksi merivesiksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Neuvostoliiton ministerineuvoston vuonna 1985 vahvistamat nykyiset maantieteelliset koordinaatit ”eivät täysin vastaa nykyistä maantieteellistä tilannetta” päätösluonnoksessa sanotaan.

Koordinaatit on kirjattu ”pienimuotoisilla merenkulkukartoilla”, jotka puolestaan perustuivat 1900-luvun puolivälin työhön, ja tämä ”ei anna meille mahdollisuutta määrittää Venäjän federaation sisämerivesien ulkorajaa”, asiakirja sanotaan.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak esittää viestipalvelu X:ssä kovaa vastaliikettä.

– Suomen turvallisuuspoliittisen johdon pitää antaa Merivoimille suunnittelu tehtävä, niin kutsuttu vapaan merenkulun operaatio, mieluiten Nato-liittolaisten kanssa, niin että Venäjälle osoitetaan, ettei sen unilateraali ilmoitus rajojen muuttamisesta Suomenlahdella hyväksytä, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)