Verkkouutiset

Viron Moskovan-suurlähetystö. GOOGLE MAPS

Venäjä karkottaa virolaisen diplomaatin

Viron ulkoministerin mukaan asia ei tullut yllätyksenä.

Venäjä julisti perjantaina Viron Moskovan-suurlähetystön diplomaatin ei-toivotuksi henkilöksi. Virolaisdiplomaatin on poistuttava Venäjältä 5. huhtikuuta mennessä, kertoo Viron yleisradio ERR.

Viron ulkomininsteri Urmas Reinsalun mukaan Venäjän päätös on vastaus siihen, että Viro karkotti aiemmin maaliskuussa Venäjän Tallinnan-suurlähetystön diplomaatin.

Viron ulkoministeriön mukaan venäläisdiplomaatti oli osallistunut suoraan ja aktiivisesti Viron turvallisuuden ja perustuslaillisen järjestyksen heikentämiseen ja Venäjän sotilaallista toimintaa oikeuttavan propagandan levittämiseen ja yrittänyt aiheuttaa hajaannusta Viron yhteiskunnassa.

Ulkoministerin mukaan Venäjän vastavuoroisesti tekemä karkotuspäätös ei tullut yllätyksenä.

– Tämä ei ole yllättävä liike Venäjältä. Venäjän väite, että Viro on syyllinen keskinäisten suhteiden romahtamiseen, on naurettavaa, Reinsalu kommentoi virolaisdiplomaatin karkoitusta.

Viron ja Venäjän diplomaattiset suhteet ovat käytännössä tyrehtyneet kokonaan.

Tammikuussa Viron ulkoministeriö vaati Venäjältä Tallinnan-suurlähetystönsä henkilömäärän asettamista saman suuruiseksi kuin Virolla on Moskovan suurlähetystössään. Yhteensä 13 venäläistä diplomaattia ja kahdeksan teknistä työntekijää joutuivat poistumaan Virosta.

Venäjä vastasi tähän kutsumalla suurlähettiläänsä Tallinnasta ja suosittelemalla Viron suurlähettilään poistumista Moskovasta. Molemmat suurlähettiläät lähtivät isäntämaastaistaan ​​7. helmikuuta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS