Verkkouutiset

Venäjän suurlähetystö Tallinnassa. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Viro karkottaa jälleen venäläisen diplomaatin

Ulkoministeriön mukaan konsuli on vaaraksi turvallisuudelle.

Viron ulkoministeriö on julistanut Venäjän Tallinnan-suurlähetystön konsuli Aleksandr Savinon ei-toivotuksi henkilöksi. Ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi yleisradio ERR:lle, että diplomaatti karkotetaan Virosta.

Ulkoministeriön mukaan Savinon toiminta Virossa on rikkonut diplomaattisuhteita koskevaa Wienin sopimusta. Hänen on poistuttava Virosta viimeistään 29. maaliskuuta.

Venäläinen diplomaatti on ministeriön mukaan osallistunut suoraan ja aktiivisesti Viron turvallisuuden ja perustuslaillisen järjestyksen heikentämiseen, Venäjän sotilaallista toimintaa oikeuttavan propagandan levittämiseen ja Viron yhteiskunnan jakamiseen.

Tammikuussa Viron ulkoministeriö vaati Venäjältä Tallinnan-suurlähetystönsä henkilömäärän asettamista saman suuruiseksi kuin Virolla on Moskovan suurlähetystössään. Yhteensä 13 venäläistä diplomaattia ja kahdeksan teknistä työntekijää joutuivat poistumaan Virosta.

Venäjä vastasi tähän kutsumalla suurlähettiläänsä Tallinnasta ja suosittelemalla Viron suurlähettilään poistumista Moskovasta. Molemmat suurlähettiläät lähtivät isäntämaastaistaan ​​7. helmikuuta.

 

Uusimmat
MAINOS