Verkkouutiset

Venäjän suurlähetystö Tallinnassa. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI

Viro karkottaa jälleen venäläisen diplomaatin

Ulkoministeriön mukaan konsuli on vaaraksi turvallisuudelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron ulkoministeriö on julistanut Venäjän Tallinnan-suurlähetystön konsuli Aleksandr Savinon ei-toivotuksi henkilöksi. Ulkoministeri Urmas Reinsalu kertoi yleisradio ERR:lle, että diplomaatti karkotetaan Virosta.

Ulkoministeriön mukaan Savinon toiminta Virossa on rikkonut diplomaattisuhteita koskevaa Wienin sopimusta. Hänen on poistuttava Virosta viimeistään 29. maaliskuuta.

Venäläinen diplomaatti on ministeriön mukaan osallistunut suoraan ja aktiivisesti Viron turvallisuuden ja perustuslaillisen järjestyksen heikentämiseen, Venäjän sotilaallista toimintaa oikeuttavan propagandan levittämiseen ja Viron yhteiskunnan jakamiseen.

Tammikuussa Viron ulkoministeriö vaati Venäjältä Tallinnan-suurlähetystönsä henkilömäärän asettamista saman suuruiseksi kuin Virolla on Moskovan suurlähetystössään. Yhteensä 13 venäläistä diplomaattia ja kahdeksan teknistä työntekijää joutuivat poistumaan Virosta.

Venäjä vastasi tähän kutsumalla suurlähettiläänsä Tallinnasta ja suosittelemalla Viron suurlähettilään poistumista Moskovasta. Molemmat suurlähettiläät lähtivät isäntämaastaistaan ​​7. helmikuuta.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)