Verkkouutiset

Venäjän laivaston alus Mustallamerellä. AFP / LEHTIKUVA / OZAN KOSE

Moskova joutunut vaihtamaan strategiaa Mustallamerellä

Ukraina on haastanut Venäjän laivastoa ohjuksilla ja drone-iskuilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian puolustusministeriön tuore tiedusteluraportti arvioi Ukrainan onnistuneen useissa operaatioissa Mustallamerellä perinteisen laivaston puutteesta huolimatta.

Sodan alussa Venäjän laivasto pystyi liikkumaan hyvin vapaasti Mustallamerellä, erityisesti sen luoteisosassa. Ukraina on kuitenkin onnistunut haastamaan Venäjän Mustallamerellä ohjusiskujen ja drone-iskujen avulla.

Brittitiedustelun arvion mukaan Venäjä on joutunut arvioimaan strategiaansa alueella uudelleen.

– Ukraina on jatkanut Venäjälle uhkakuvien nostamista uusille korkeuksille yhdistämällä maalla ja merellä tapahtuvia iskuja, mikä pakotti Mustanmeren laivaston yksiköt siirtämään päätoiminta-alueensa Mustanmeren itäosaan, raportissa kirjoitetaan.

Ukraina on onnistunut upottamaan useita Venäjälle tärkeitä taistelualuksia. Jatkuva paine ukrainalaisten hyökkäysten vuoksi on johtanut jo toisen Venäjän laivaston komentajan erottamiseen.

Venäjän laivastolle on silti edelleen mahdollista iskeä Ukrainan maaperälle itäisen Mustanmeren suhteellisen turvallisista asemista. Brittitiedustelu kuitenkin arvioi, että sen vastaus Ukrainan epätavanomaiseen merisodankäyntiin ei ole toiminut toivotulla tavalla.

Ukraina on myös onnistunut epäämään Venäjältä mahdollisuuden häiritä sen kaupankäynnin reittejä merellä, mikä on kasvattanut Ukrainan vientiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)