Verkkouutiset

Padon tuho vapautti vesimassat Hersoniin. LEHTIKUVA/AFP PHOTO /Twitter / Account of Ukraine's President Volodymyr Zelensky @ZelneskyyUa

Venäjä hyväksyi juuri ennen padon tuhoa lain, joka kieltää tutkimasta patojen tuhoamisen

Miehitettyjä Ukrainan alueita koskeva laki tuli voimaan vain päiviä ennen Hersonin katastrofia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä säädettiin vain päiviä ennen Kahovkan padon tuhoa laki, jonka nojalla tällaisia tapauksia ei saa tutkia.

Venäjän valtion oikeusportaalissa julkaistu laki tuli voimaan toukokuun lopussa. Se koskee ”vaarallisten aineiden tuotantolaitosten ja vesirakennelmien turvallisuutta” miehitetyillä Ukrainan alueilla, jotka Venäjä on liittänyt yksipuolisesti paperilla alueeseensa. Lakia sovelletaan siis Donetskin, Luhanskin, Zaporizzjan ja Hersonin alueilla.

Lain viimeisessä pykälässä todetaan, ettei tällaisten tehtaiden tai vesirakennelmien kuten esimerkiksi patojen ”onnettomuuksia, jotka johtuivat vihollisuuksista, sabotaasista tai terrorismista” tulla tutkimaan ennen tammikuun ensimmäistä päivää 2028.

Pykälä estää padon tuhon tutkimisen vuosiksi. publication.pravo.gov.ru

Kahovkan padon tuhoutuminen on aiheuttanut massiivisen tulvan Hersonin alueella. Vesimassat ovat vyöryneet Hersonin esikaupunkialueille ja aiheuttaneet laajamittaista vahinkoa. Tilanteen on arvioitu vaikuttavan Ukrainan mahdollisesti jo alkuvaiheessa olevaan vastahyökkäykseen Itä-Ukrainassa.

Ukraina on syyttänyt Venäjää padon räjäyttämisestä. Ukrainalaiset olivat varoitelleet jo pitkään venäläisten panostaneen padon sen tuhoamista varten. Yhdysvaltain tiedustelun julki tulleiden tietojen mukaan Venäjä oli vastuussa teosta. Venäjän propagandassa padon tuhosta on syytetty Ukrainaa.

LUE MYÖS:
Venäjä saattoi upottaa omia joukkojaan – ”Asemat ovat nyt veden alla”

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)