Verkkouutiset

Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba. AFP/LEHTIKUVA/MICHAL CIZEK

”Venäjä ei voita tätä sotaa, Venäjä romahtaa”

Ukrainan ulkoministerin mukaan Venäjä voi kutsua 300 000 tai 500 000 miestä aseisiin, mutta se ei voita tätä sotaa.

– Venäjä ei koskaan voita sotaa Ukrainaa vastaan, koska kaikki ukrainalaiset ovat motivoituneita puolustamaan omaa maataan, toisin kuin venäläiset, sanoi Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba YK:n turvallisuusneuvoston ministeritason kokouksessa, kertoo Ukrinform.

– (Vladimir) Putin ilmoitti mobilisaatiosta, mutta se, mitä hän todella ilmoitti koko maailmalle, on hänen tappionsa. Voit kutsua aseisiin 300 000-500 000 miestä, mutta et koskaan voita tätä sotaa. Nyt jokainen ukrainalainen on ase, joka on valmis puolustamaan Ukrainaa ja YK:n peruskirjan periaatteita, Kuleba sanoi.

– Helmikuun 24. päivänä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaa vastaan joka suunnasta, kymmenentuhannet ukrainalaiset palasivat ensimmäisen vuorokauden aikana ulkomailta puolustamaan maataan. Mitä tapahtui, kun presidentti Putin ilmoitti liikekannallepanosta? Päinvastoin: kymmenet tuhannet venäläiset varasivat lentoja ulkomaille paetakseen Venäjältä, monet lennot myytiin loppuun muutamassa tunnissa, Kuleba totesi.

Hän sanoi, että Venäjä romahtaa ja kantaa täyden vastuun hyökkäysrikoksista ja sotarikoksista, rikoksista ihmisyyttä vastaan ja niitä seuranneista kansanmurhasta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)