Verkkouutiset

Intian ilmavoimat on riippuvainen Venäjästä varaosien suhteen Su-30 MKI- ja MiG-29-hävittäjälentokoneilleen. AFP / LEHTIKUVA / RADOSLAW JOZWIAK

Venäjä ei pysty toimittamaan Intialle sen ostamaa kalustoa

Asetoimitusten sitoumuksia ei pystytä noudattamaan Ukrainan sodan takia.

Sitoumusten noudattamatta jättäminen saattaa rasittaa Intian suhteita sen suurimman puolustustoimittajan kanssa Moskovan pyrkiessä lisäämään asetuotantoa, uutisoi CNN.

Intian ilmavoimien IAF:n edustaja kertoi maan parlamentin valiokunnalle, että Ukrainan sodan vuoksi ”suurta toimitusta” Moskovasta ”ei tule”.

Intian parlamentin alahuoneen tiistaina laatimassa raportissa julkaistu tunnustus on ensimmäinen virallinen vahvistus Intian viranomaisilta paikallisissa tiedotusvälineissä pyörivien huhujen ja Venäjän kapasiteetin puutteiden vuoksi.

– He ovat ilmoittaneet meille kirjallisesti, etteivät he pysty toimittamaan sitä, edustaja sanoi raportin mukaan.

Raportissa ei mainittu toimituksen yksityiskohtia.

Suurin meneillään oleva toimitus on S-400 Triumf -ilmapuolustusjärjestelmät, jotka Intia osti vuonna 2018 noin 5,4 miljardilla dollarilla. Kolme näistä järjestelmistä on toimitettu ja kahta muuta odotetaan.

IAF on myös riippuvainen Venäjältä varaosien suhteen Su-30 MKI- ja MiG-29-hävittäjälentokoneilleen.

Aiemmin tässä kuussa Vladimir Putin ilmoitti laajamittaisesta pyrkimyksestä lisätä valmiuksia tuottaa lisää aseita sotaa varten.

Intialla on vahvat siteet Moskovaan kylmän sodan ajoilta, ja se on edelleen vahvasti riippuvainen Kremlistä sen sotilasvarusteiden suhteen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS