Verkkouutiset

Juhannuksen paluuliikennettä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Väsymys liikenteessä on riski erityisesti kesäisin

Liikenneturva muistuttaa, että onnettomuudet sattuvat usein tutuissa ympäristöissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ajo yön pikkutunneilla on onnettomuusaltista aikaa väsymyksen takia, Liikenneturva muistuttaa.

Tyypillisimmillään väsymysonnettomuudet ovat kesäaikaan tapahtuvia kohtaamisonnettomuuksia tai tieltä suistumisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Kesäjuhlien ja -tapahtumien jälkeen tulee helposti lähdettyä ajamaan yötä vasten. Valoa riittää pitkään, eikä väsymystä välttämättä huomaan ennen kuin on hetken istunut ratin takana. Jos kesken ajon alkaa väsyttää, on syytä pitää tauko, Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tuula Taskinen sanoo tiedotteessa.

Jos uuvahdus iskee kesken ajomatkan, kannattaa hyödyntää esimerkiksi levähdyspaikkoja tai huoltoasemia. Vippaskonstit eli keinot, joilla pyritään välttämään pysähtymisiä ovat riskialttiita. Vain uni auttaa selättämään väsymyksen, pelkkä lepääminen ei riitä.

Kun silmäluomet painavat tai nykyaikaiset järjestelmät autossa varoittavat ajotavan muutoksesta, on ajettu jo liian pitkään yhtä soittoa.

– Yksi etappi vielä -ajattelutapa ei kannata. Pysähdy ajoissa, Taskinen painottaa.

Kesäreissuja suunnitellessa on tärkeä ennakoida myös kotimatkoja. Suunnittele paluumatkakin niin, että kuljettaja on virkeä ja ajokunnossa. Mieti reitti, taukopaikat ja kuskin vaihdot valmiiksi.

Unen puutteen ja yön pikkutuntien lisäksi pitkään valvominen ja yksitoikkoinen ajoympäristö altistavat väsymiselle ratin takana. Usein onnettomuudet sattuvat tutuissa ympäristöissä.

– Riskinä ei ole pelkkä nukahtaminen, vaan myös keskittymisen herpaantuminen ja hidas reagointi tarkkaavaisuutta vaativissa tilanteissa, Taskinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)