Verkkouutiset

Venäjältä takaisin vallatun Izjumin alueelta on löydetty joukkohautoja ja kidutuskammioita. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Varoitus venäläisten kansanmurharetoriikasta – “en ole varma ymmärtääkö Eurooppa”

Journalisti ei ymmärrä, miksei Venäjän sotarikoksiin ole puututtu kovemmin.

Ranskalainen Ukrainassa toimiva journalisti Stéphane Siohan kirjoittaa Twitter-ketjussaan Venäjän julkisuudessa käytettävästä kansanmurharetoriikasta.

Siohan on liittänyt ketjuunsa lukuisia esimerkkejä venäläisvaikuttajien, kuten toimittajien ja Duuman jäsenten, sitaateista. Hän pohtii, ovatko länsimaat täysin perillä siitä, millainen keskustelukulttuuri Venäjällä vallitsee.

– En ole varma, ymmärtävätkö Eurooppa ja maailma Venäjän informaatiotilassa kiertävän Ukrainaa koskevan kansanmurhadiskurssin luonnetta, Siohan toteaa.

Esimerkiksi kansanedustaja Oleg Matveitsevin hän toteaa sanoneen, ettei Ukrainan tai ukrainalaisten tulisi olla tulevaisuudessa olemassa. Venäläisen Isänmaa-puolueen Aleksei Zhuravlev on puolestaan ehdottanut ”kahden miljoonan ukrainalaisen tuhoamista”.

Toimittaja Egor Holmogorovin ja tiedottaja Vladislav Ugolnyin hän siteeraa menneen poliitikkoja pidemmälle. He ovat vaatineet Ukrainan ja ukrainalaisten täyttä tuhoamista. Ugolnyi on kutsunut ukrainalaisia ali-ihmisiksi, joiden kanssa venäläiset eivät voisi elää.

Siohan ihmettelee maailman ikään kuin odottavan Venäjän sotarikosten pahenemista sen sijaan, että se suhtautuisi niihin nyt riittävällä vakavuudella.

– En ymmärrä miksi maailma odottaa Godwin-pistettä, jolloin Venäjän rikokset Ukrainassa muuttuvat yhtä pahoiksi kuin 1900-luvun kansanmurhat, huomioidakseen tilanteen sellaisena kuin se on: 2000-luvun alun pahimpana. Täysin dokumentoituna. Sokeaa, journalisti kirjoittaa.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS