Verkkouutiset

Liikennettä Britanniassa. / J Utah / Youtube

Vapaaehtoisten ”armeija” vahtii ylinopeuksia Britanniassa

Ylinopeutta ajava selviää huomautuksella, jos tilannetta todistaa poliisin sijaan vapaaehtoinen nopeusrajoitusten valvoja.

Vapaaehtoiset ovat ryhtyneet valvomaan nopeusrajoitusten noudattamista Britanniassa, kertoo The Times. He käyttävät apunaan poliisin hyväksymiä nopeusvalvontakameroita.

Vapaaehtoiset kirjaavat ylös ylinopeutta ajavien autojen rekisterikilvet. Tiedot toimitetaan paikallisille viranomaisille, jotka etsivät kuljettajan tiedot ja lähettävät heille huomautuksen.

Sakkoja ei lähetetä vapaaehtoisten ilmoittamille kuljettajille, sillä vapaaehtoisilla valvojilla ei ole oikeutta lain täytäntöönpanoon.

Vastaavasti poliisin itsetekemän nopeusvalvonnan seurauksena ylinopeutta ajanut saa joko merkinnän ajokorttiinsa ja sakon tai hänen tulee osallistua ylinopeuden vaaroista kertovalle kurssille.

Monilla alueilla poliisi katsoo vapaaehtoisten harjoittaman nopeusvalvonnan vähentäneen ylinopeutta ajavien määrää. Osa briteistä pitää vapaaehtoisten tekemää valvontaa haitallisena, sillä sen katsotaan vähentävän ihmisten välistä luottamusta.

– Vihaan katkerasti sitä, että poliisi kannustaa kansalaisia vakoilemaan toisiaan, kirjoittaa eräs tuohtunut kansalainen brittiläisessä sanomalehdessä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)