Verkkouutiset

Taurus-risteilyohjuksella varustettu Tornado-rynnäkkökone harjoituksessa. / Bundeswehr / Andrea Bienert

Valiokuntajohtaja: Venäjän hyökkäys Saksaan on realistinen skenaario

Liittopäivien puolustusvaliokunnan puheenjohtajan mukaan olisi kohtalokasta sanoa, ettei Venäjän voi hyökätä Saksaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vapaita demokraatteja edustava Marie-Agnes Strack-Zimmermann kehotti Berliiniä aseistautumaan.

– Olisi kohtalokasta sanoa, että Vladimir Putin ei tee sitä. Täytyy vain uskoa, että hän voisi sen tekemisessä, Strack-Zimmermann sanoi perjantaina The Kyiv Independentin mukaan.

Lausunto liittyy kasvavaan varoitusten listaan, jonka mukaan Naton on oltava paremmin valmistautunut mahdolliseen sotaan Venäjän kanssa. Muun muassa saksalainen kenraali Carsten Breuer sanoi 10. helmikuuta, että konflikti voi tapahtua seuraavan viiden vuoden sisällä.

Strack-Zimmermann on yksi niistä, joka on aiemminkin varoittanut Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä.

Hänen mukaansa Saksan tehtävänä on varmistaa, että Putin ei uskalla hyökätä.

– Berliinin on vahvistettava Natoa ja valmistauduttava sotaan, jotta sitä ei koskaan tule, Strack-Zimmermann sanoi.

Saksaa on vuosia syytetty puolustusmenojen laiminlyömisestä ja yhteiseen turvallisuuteen osallistumisesta. Venäjän sota Ukrainaa vastaan merkitsi muutosta tähän politiikkaan, sillä maan tavoitteena on viimein saavuttaa kahden prosentin puolustusmenojen raja tänä vuonna.

Saksa on myös toiseksi suurin sotilaallinen avunantaja Ukrainalle, vaikka se on epäröinyt toimittaa joitakin keskeisiä valmiuksia, esimerkiksi Taurus-risteilyohjuksia Ukrainalle. Liittopäivät äänesti torstaina ehdotusta vastaan, jossa vaadittiin Taurusten toimittamista Kiovalle, Se kuitenkin kannatti toista ehdotusta lähettää Ukrainalle lisää ”pitkän kantaman aseita” mainitsematta tyyppiä.

Strack-Zimmermann oli ainoa liittopäiväedustaja hallitsevasta koalitiosta, joka tuki Taurus-esitystä. Hän kertoi, ettei halua, että häntä syytetään jonakin päivänä siitä, että ”ei tehnyt oikeita asioita oikealla hetkellä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)