Verkkouutiset

Maksutaseen mukaisen tavaraviennin arvo laski yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta ja oli 20,7 miljardia euroa. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Vaihtotase oli alijäämäinen toisella neljänneksellä

Vaihtotase oli 3,3 miljardia euroa alijäämäinen vuoden toisella neljänneksellä.

Tilastokeskuksen mukaan maksutaseen mukaisen tavaraviennin arvo laski yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta. Tavaratuonti puolestaan laski 19 prosenttia.

Samanaikaisesti palveluvienti laski neljä prosenttia vuodentakaisesta ja palveluiden tuonti nousi neljä prosenttia. Palveluviennin arvo oli 7,5 miljardia euroa. Palvelutuonnin arvo nousi 10,2 miljardiin euroon.

Vaihtotaseen neljän perättäisen neljänneksen liukuva summa oli 3,2 miljardia euroa alijäämäinen. Tavaroiden ja palveluiden tase oli 0,7 miljardia euroa alijäämäinen. Vaihtotaseen alaeristä ensitulon tili oli 2,0 miljardia euroa alijäämäinen ja tulojen uudelleenjaon tili oli 0,6 miljardia euroa alijäämäinen.

Maksutaseen mukainen kauppatase oli 1,9 miljardia euroa ylijäämäinen toisella neljänneksellä. Edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä kauppatase oli 0,3 miljardia euroa alijäämäinen. Palvelutase oli 2,6 miljardia euroa alijäämäinen kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

Maksutaseen mukaisen tavaraviennin arvo laski yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta ja oli 20,7 miljardia euroa. Maksutaseen mukaisen tavaratuonnin arvo laski 19 prosenttia vuodentakaisesta 18,8 miljardiin euroon.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)