Verkkouutiset

Maksutaseen mukaisen tavaraviennin arvo laski yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta ja oli 20,7 miljardia euroa. LEHTIKUVA/MIKKO STIG

Vaihtotase oli alijäämäinen toisella neljänneksellä

Vaihtotase oli 3,3 miljardia euroa alijäämäinen vuoden toisella neljänneksellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tilastokeskuksen mukaan maksutaseen mukaisen tavaraviennin arvo laski yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta. Tavaratuonti puolestaan laski 19 prosenttia.

Samanaikaisesti palveluvienti laski neljä prosenttia vuodentakaisesta ja palveluiden tuonti nousi neljä prosenttia. Palveluviennin arvo oli 7,5 miljardia euroa. Palvelutuonnin arvo nousi 10,2 miljardiin euroon.

Vaihtotaseen neljän perättäisen neljänneksen liukuva summa oli 3,2 miljardia euroa alijäämäinen. Tavaroiden ja palveluiden tase oli 0,7 miljardia euroa alijäämäinen. Vaihtotaseen alaeristä ensitulon tili oli 2,0 miljardia euroa alijäämäinen ja tulojen uudelleenjaon tili oli 0,6 miljardia euroa alijäämäinen.

Maksutaseen mukainen kauppatase oli 1,9 miljardia euroa ylijäämäinen toisella neljänneksellä. Edellisen vuoden vastaavalla neljänneksellä kauppatase oli 0,3 miljardia euroa alijäämäinen. Palvelutase oli 2,6 miljardia euroa alijäämäinen kuluvan vuoden toisella neljänneksellä.

Maksutaseen mukaisen tavaraviennin arvo laski yhdeksän prosenttia vuodentakaisesta ja oli 20,7 miljardia euroa. Maksutaseen mukaisen tavaratuonnin arvo laski 19 prosenttia vuodentakaisesta 18,8 miljardiin euroon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)