Verkkouutiset

Israelin ja Gazan välinen aita 21.11.2023. AFP / LEHTIKUVA / JOHN MACDOUGALL

Uusi puskurivyöhyke: Tämä on Israelin tavoite sodassa

Puskurivyöhyke estäisi gazalaisia saapumasta jalkaisin raja-aidalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahun vanhemman neuvonantajan Mark Regevin mukaan Israel tarvitsee puskurivyöhykkeen Gazan rajalle estääkseen Hamasia tulemasta rajan lähelle sekä estääkseen gazalaisia saapumasta raja-aidalle jalkaisin, uutisoi The Telegraph.

Regevin mukaan puskurivyöhyke on välttämättömys, oli tilanne Hamasin jälkeen mikä tahansa. Hänen mukaansa Israel on suunnitellut alueelle kaikenkattavaa turvallisuskontrollia taisteluiden päätyttyä.

Regevin mukaan puskurivyöhyke ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Israel ottaisi Gazan alueita haltuunsa.

Rajojen koskemattomuuden vakuuttelusta huolimatta aloite on saanut Yhdysvallossta laimean vastaanoton. Valkoisen talon johtava tiedottaja John Kirby on todennut, ettei Yhdysvallat tue mitään aloitetta Gazan maantieteellisten rajojen kaventamista.

Yhdysvaltain varapresidentti Kamala Harris ilmoitti Yhdysvaltain vision Gazan tilanteesta sitten, kun sotiminen jossain vaiheessa päättyy. Harris visioi Gazan ja Länsirannan yhdistymisestä palestiinalaishallinnon alaisuuteen.

– Haluamme nähdä yhdistyneen Gazan ja Länsirannan Palestiinan hallinnon alaisuudessa, Harris kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)