Verkkouutiset

Venäläishävittäjiä Sakin kentällä satelliittikuvassa. Google Earth

Uusi massiivinen isku Krimillä: Kohteena lentokenttä täynnä Venäjän hävittäjiä

Ukrainalaismedian tietojen mukaan hyökkäys tehtiin lennokeilla ja ohjuksilla.

Ukrainan asevoimien kerrotaan tehneen suuren ohjusiskun Sakin lentotukikohtaan miehitetyllä Krimillä. Ukrainalaisen Suspilnen tietojen mukaan kentällä oli iskuhetkellä ainakin 12 venäläistä taistelukonetta ja ilmatorjuntajärjestelmiä. Ukrainalaisten mukaan tukikohtaa käytetään myös Venäjän iranilaisten Mojaher-lennokkien lentäjien koulutukseen.

Lähteet Ukrainan turvallisuuspalvelussa kuvailevat tiedustelun ja merivoimien yhteisoperaation aiheuttaneen ”vakavaa vahinkoa miehittäjälle”. Sosiaalisessa mediassa on liikkunut vahvistamattomia tietoja kymmenistä iskuissa menehtyneistä venäläisistä. Kalustotappioista ei ollut vielä iltapäivällä tietoa.

Uutisen mukaan isku suoritettiin lennokeilla ja ukrainalaisvalmisteisilla Neptun-merimaaliohjuksilla. Niitä on viime aikoina käytetty tehokkaasti myös maakohteisiin iskemiseen.

Jutussa kerrotaan, että lennokkeja käytettiin venäläisten ilmapuolustusjärjestelmien hämäämiseen. Tämä taas avasi reitin Neptun-ohjuksille.

Krimiltä on raportoitu räjähdyksiä väitetyn iskun aikaan.

Ukraina on tehnyt viime aikoina useita tuhoisia iskuja keskeisiin venäläiskohteisiin Krimillä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)