Verkkouutiset

Leopard 2 A-RC 3.0 -panssarivaunu. / KNDS

Uusi Leopard-panssarivaunu on suojattu lennokkeja vastaan

Automaattilatauksen vuoksi uusi vaunumalli pystyy ampumaan kolme kranaattia kymmenessä sekunnissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusalan KNDS-yhtiö on lanseerannut päivitetyn version vientimarkkinoilla menestyneestä Leopard 2 -taistelupanssarivaunusta.

Sen uusi tykkitorni on täysin miehittämätön ja voidaan varustaa aiempaa suuremmalla 130 tai 140 millimetrin päätykillä. Tankkia suunnitellaan vientimarkkinoille, mutta siitä on tulossa tärkeä välivaihe seuraavan sukupolven saksalais-ranskalaisen panssarivaunun kehittämisessä.

KNDS julkisti Leopard 2 A-RC 3.0:sta uusia tietoja Pariisissa järjestetyn puolustusalan Eurosatory 2024 -näyttelyn yhteydessä.

Uudessa mallissa on otettu huomioon räjähdelennokkien luoma uhka modernilla taistelukentällä. Tykkitornin päällä on kauko-ohjattava 30 millimetrin tykki, joka on suunniteltu droonien tuhoamiseen. Muita panssariajoneuvoja vastaan voidaan käyttää päätykin ohella panssarintorjuntaohjuksia. Vaunu on lisäksi nykyisiä Leopard 2 -versioita kevyempi.

War Zone -sivuston mukaan Leopard 2 A-RC 3.0 muistuttaa monilta osin General Dynamics -yhtiön viime vuoden lopulla esittelemää AbramsX-tankkia. Sekin oli varustettu päätykin ohella 30 millimetrin kauko-ohjattavalla konetykillä.

AbramsX:n hybridimoottorin sanotaan vähentävän polttoaineenkulutusta 50 prosentilla ja antavan taktisen etulyöntiaseman, koska vaunua voidaan käyttää täysin äänettömässä tilassa.

Automaattilatauksen vuoksi uusi Leopard-malli pystyy ampumaan kolme kranaattia kymmenessä sekunnissa. Miehistön koko pienenee neljästä kolmeen henkilöön.

Se on lisäksi varustettu tykkitornissa sijaitsevalla aktiivisella suojajärjestelmällä, joka on ilmeisesti israelilaisvalmisteinen Trophy-järjestelmä. Se koostuu pienistä tutkista ja laukaisimista, jotka voivat torjua lähestyviä panssarintorjuntaohjuksia ja muita kohteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)