Verkkouutiset

Ville Valkonen eduskunnassa 2022. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Uusi kannustin yritysten saamiseksi Suomeen – Ville Valkonen: Tärkeä kilpailukyvylle

Hallitus valmistelee suurten investointien verotukea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi 24. kesäkuuta suurten investointien verotuen valmistelusta. Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja Ville Valkonen pitää verotukea Suomen kilpailukyvyn näkökulmasta merkittävänä.

– Suomi tarvitsee kasvua. On todella tärkeää, että valmistelu investointien verotuesta etenee, jotta saamme houkuteltua Suomeen suuria, teollisen mittaluokan puhtaan siirtymän investointeja. Investointikannustin on hallitukselta konkreettinen merkittävä teko, Valkonen sanoo tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Verotuki olisi enintään 20 prosenttia investointikustannuksista, ja tukea saisi myöntää enintään 150 miljoonaa euroa yritystä kohti. Investoinnin vähimmäismääräksi asetettaisiin 50 miljoonaa euroa.

– Globaalisti vähähiilisen siirtymän investoinnit nousevat lähivuosina jopa tuhansiin miljardeihin euroihin. Investointeja harkitaan monesti usean eri maan välillä, ja hallituksen esittämä verotuki voi auttaa meitä voittamaan näitä investointeja Suomeen, Valkonen jatkaa.

Investointien houkutteleminen vaatii veropolitiikan lisäksi myös muita konkreettisia toimia, mistä Valkosen mukaan hyvänä esimerkkinä on lupamenettelyiden sujuvoittaminen.

– On elintärkeää, että luvituksen niin sanottu yhden luukun malli etenee. Tavoitteena on, että jatkossa yksi valtakunnallisen toimivallan omaava valtion ympäristöviranomainen vastaa lupa- ja muiden menettelyjen etenemisestä ja koordinoinnista. Tämä parantaa ennakoitavuutta investoitaessa Suomeen.

– Nopeampi luvitus ja hallituksen verokannustin vahvistavat yhdessä Suomen investointihoukuttelevuutta. Hallitus ohjaa selkeillä valinnoilla uusia investointeja Suomeen ja tätä kautta maatamme takaisin kasvun polulle, Valkonen katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)