Verkkouutiset

S-500. Olainferno / Wikimedia Commons

Uusi ”ihmease” yrittää suojata Krimin siltaa

Vanhemmat ilmapuolustusjärjestelmät ovat osoittautuneet tehottomiksi Ukrainan ATACMS-ohjuksia vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sotilastiedustelun (HUR) johtaja Kyrylo Budanovin mukaan Venäjä on sijoittanut osia uudesta S-500 -ilmatorjuntaohjusjärjestelmästä Krimille tarkoituksenaan suojella siltaa, joka yhdistää Ukrainalta vallatun niemimaan Venäjän mantereeseen, uutisoi Kyiv Post.

S-500 Prometheus-järjestelmällä on tarkoitus suojata Krimin siltaa Ukrainan ATACMS-ohjuksilta, joita vastaan S-300 ja S-400 -järjestelmät ovat osoittautuneet tehottomiksi. Se kehitettiin alun perin korvaamaan Moskovan ympärille sijoitetun A-135 ballististen ohjusten torjuntajärjestelmän, sillä se on liikkuva, joustava ja tarjoaa pitkän kantaman suojan.

S-500-järjestelmän toimintasäteen väitetään olevan 600 kilometriä ballistisia ohjuksia vastaan ja ilmapuolustuksen toimintasäde on puolestaan 500 kilometriä.

Valmistajan mukaan järjestelmä on suunniteltu havaitsemaan ja samanaikaisesti torjumaan jopa 10 ballistista hypersoonista kohdetta, jotka lentävät 7 000 metriä sekunnissayli 180 kilometrin korkeudessa. Lisäksi sen sanotaan pystyvän torjumaan matalalla Maan kiertoradalla olevia satelliitteja ja asejärjestelmiä alle 4 sekunnin vasteajalla, mikä on yli puolet nopeampi kuin S-400 Triumfin vasteaika.

Monen Venäjän uuden ”ihmeaseen” tehokkuus ei ole vielä vakuuttanut käytännön kenttäolosuhteissa ja usein suorituskyky on jäänyt luivatusta.  Esimerkiksi S-500
kerrotaan osuneen onnistuneesti ilmassa liikkuvaan kohteeseen 482 kilometrin päässä testin yhteydessä vuonna 2018.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)