Verkkouutiset

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti. LEHTIKUVA/ANTTI HÄMÄLÄINEN

USU: Sanna Marinista yli 40 prosenttia kaikista ministerikanteluista

Pääministeristä on tehty tällä vaalikaudella selvästi eniten kanteluita oikeuskanslerille.

Alun perin liikenne- ja viestintäministerinä toimineesta Sanna Marinista (sd.) oli tammikuun alkuun mennessä jätetty oikeuskanslerille 176 kantelua. Kaikista 414 ministerikantelusta Marinin osuus on 43 prosenttia, kertoo Uutissuomalainen.

Suurimmat kanteluryppäät koskevat Marinin vapaa-ajan viettoa ja sen vaikutusta virkatehtäviin, EU:n elpymispaketin käsittelyä, pääministerin ateriaetuutta ja virkapuhelimen käyttöä.politi

Toiseksi eniten ministerikanteluita, 55, oikeuskansleri sai ulkoministeri Pekka Haavistosta (vihr.) ja kolmanneksi eniten, 42, nykyisestä ilmasto- ja ympäristöministeri Maria Ohisalosta (vihr.).

Oikeuskanslerille valvoo valtioneuvoston toiminnan lainmukaisuutta. Yksikään 414 kantelusta ei aiheuttanut Antti Rinteen (sd.) ja Marinin hallituksen ministereille henkilökohtaista seuraamusta oikeuskanslerilta. Seuraamus olisi voinut olla esimerkiksi syyte tai huomautus.

Uutissuomalainen sai kantelutiedot oikeuskanslerinvirastosta tietopyynnöllä. Kantelut kattavat Rinteen hallituksen ja Marinin hallituksen ajalla 6.6.2019 – 9.1.2023.

Eduskunnan oikeusasiamiehelle tehdyistä ministerikanteluista ei ollut saatavilla tarkkaa tietoa, koska yksittäistä kantelun kohdetta ei kirjata nimellä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS