Verkkouutiset

Poliisin haalarikamerat ovat olleet käytössä viime vuoden keväästä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

USU: Poliisi luopuu haalarikameroista

Kameroita on käytössä noin 120.

Uutissuomalainen kertoo poliisin korvaavan nykyiset haalarikameransa teknologialla, joka mahdollistaa kuvan ja äänen lähettämisen suorana hälytyspaikalta esimerkiksi poliisin tilannekeskukseen.

– Jo ensi vuonna on tarkoitus hankkia huomattava määrä uuden teknologian suorituskykyä. Viimeistään vuonna 2024 järjestelmä olisi kaikkien valvonta- ja hälytystoiminnassa työskentelevien poliisien käytössä, poliisiylitarkastaja Vesa Pihajoki Poliisihallituksesta kertoo.

– Nykyisten haalarikameroiden tallentama tieto pitää erikseen purkaa laitteesta. Livekuvauksessa tieto on heti saatavilla ja analysoitavissa myös heillä, jotka eivät ole hälytyskohteessa.

Hän toteaa ettei muutos käy erityisen kalliiksi. Hintaa tulee korkeintaan joitakin satoja tuhansia euroja.

– Kustannustehokkuus syntyy siitä, että hyödynnämme partioiden jo käytössä olevia älypuhelimia, Pihajoki sanoo.

Poistuvat haalarikamerat otettiin käyttöön viime vuoden keväällä. Niitä on hankittu vuoden aikana vain joitakin yksittäisiä uusia, jottei niitä olisi käytössä liikaa uuteen teknologiaan siirtyessä.

Kameroita on kokonaisuudessaan operatiivisessa käytössä noin 120. Ne on koettu kentällä hyödyllisiksi.

– Kameroiden on katsottu parantaneen konstaapelien oikeusturvaa kantelutapauksissa. Haalarikameralla on esimerkiksi kyetty todistamaan aukottoman valheelliseksi kantelijan värittynyt kokemus poliisin toiminnasta, Suomen Poliisijärjestöjen Liiton järjestöpäällikkö Mika Nygård kertoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)