Verkkouutiset

Eduskunta aikoo säästää menoistaan noin kaksi miljoonaa euroa tämän vaalikauden aikana. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

USU: Myös eduskunta aikoo säästää

Hallintojohtajan mukaan säästöt kohdistetaan eduskunnan hallintoon.

Eduskunta aikoo säästää menoistaan noin kaksi miljoonaa euroa tämän vaalikauden aikana. Hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo Uutisuomalaiselle, että säästöt kohdistetaan eduskunnan hallintoon.

Hänen mukaansa selvitettävänä on, onko mahdollista vähentää henkilötyövuosia tai tehdä muita säästöjä toimintamenoista. Eduskunta ei aio säästää kansanedustajien toiminnasta. Säästöt eduskunnan hallinnosta liittyvät Petteri Orpon (kok.) hallituksen suunnitelmiin toteuttaa valtionhallinnon tuottavuusohjelma.

Eduskunnan puhemiehistöllä ei ole suunnitteilla toimia, joilla kannustettaisiin kansanedustajia luopumaan palkkioistaan. Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) kertoi asiasta Uutissuomalaiselle.

Vuonna 2015 eduskunnan silloinen puhemiehistö esitti, että kansanedustajat lahjoittaisivat viikon palkkionsa valtiolle tai hyväntekeväisyyteen. Edustajien palkkatalkoilla oli tarkoitus osoittaa solidaarisuutta palkansaajille, joiden etuuksia samaan aikaan heikennettiin esimerkiksi kilpailukykysopimuksella.

Nyt hallitus on toteuttamassa useita leikkauksia sosiaaliturvaan julkista taloutta sopeuttaakseen. Halla-aho suhtautuu varauksellisesti palkkatalkoiden kaltaisten toimien toistamiseen eduskunnassa.

– Kansanedustajien palkkiot ovat kiihottava aihe, mutta arvioni on, että olisi vaikeaa saavuttaa yhteisymmärrystä siitä, mikä olisi sopiva taso kyseisille palkkioille, Halla-aho kommentoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)