Verkkouutiset

Eduskunta aikoo säästää menoistaan noin kaksi miljoonaa euroa tämän vaalikauden aikana. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

USU: Myös eduskunta aikoo säästää

Hallintojohtajan mukaan säästöt kohdistetaan eduskunnan hallintoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta aikoo säästää menoistaan noin kaksi miljoonaa euroa tämän vaalikauden aikana. Hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoo Uutisuomalaiselle, että säästöt kohdistetaan eduskunnan hallintoon.

Hänen mukaansa selvitettävänä on, onko mahdollista vähentää henkilötyövuosia tai tehdä muita säästöjä toimintamenoista. Eduskunta ei aio säästää kansanedustajien toiminnasta. Säästöt eduskunnan hallinnosta liittyvät Petteri Orpon (kok.) hallituksen suunnitelmiin toteuttaa valtionhallinnon tuottavuusohjelma.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Eduskunnan puhemiehistöllä ei ole suunnitteilla toimia, joilla kannustettaisiin kansanedustajia luopumaan palkkioistaan. Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho (ps.) kertoi asiasta Uutissuomalaiselle.

Vuonna 2015 eduskunnan silloinen puhemiehistö esitti, että kansanedustajat lahjoittaisivat viikon palkkionsa valtiolle tai hyväntekeväisyyteen. Edustajien palkkatalkoilla oli tarkoitus osoittaa solidaarisuutta palkansaajille, joiden etuuksia samaan aikaan heikennettiin esimerkiksi kilpailukykysopimuksella.

Nyt hallitus on toteuttamassa useita leikkauksia sosiaaliturvaan julkista taloutta sopeuttaakseen. Halla-aho suhtautuu varauksellisesti palkkatalkoiden kaltaisten toimien toistamiseen eduskunnassa.

– Kansanedustajien palkkiot ovat kiihottava aihe, mutta arvioni on, että olisi vaikeaa saavuttaa yhteisymmärrystä siitä, mikä olisi sopiva taso kyseisille palkkioille, Halla-aho kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)