Verkkouutiset

Bradley-rynnäkköpanssarivaunu. AFP/LEHTIKUVA/REMKO DE WAAL

USA:n rynnäkköpanssarivaunut jo matkalla Ukrainaan

Lähetys sisältää yli 60 Bradley-vaunua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

US Transportation Command lähettänyt matkaan ensimmäisen Bradley-rynnäkköpanssarivaunujen toimituksen Ukrainaan osana Yhdysvaltojen aiemmin tänä vuonna julkistettua 2,85 miljardin dollarin sotilasapusopimusta, kertoo U.S. Transportation Command.

Yli 60 Bradleytä lähti Charlestonista Etelä-Carolinasta viime viikolla ja tarjoaa Ukrainan joukoille lisää hyökkäys- ja puolustuskykyä Venäjää vastaan.

– Ukrainan tilanne todella nosti etualalle logistiikan tärkeyden sekä valtion kyvyn sijoittaa ja ylläpitää joukkoja alueensa ulkopuolella ja huollon monimutkaisuuden, sanoi US Transportation Commandin komentaja, ilmavoimien kenraali Jacqueline Van Ovost.

– Tukemme Ukrainalle ei olisi mahdollista ilman vahvoja suhteita, jotka meillä on liittolaisten ja kumppaneiden kanssa, hän jatkoi.

Rynnäkköpanssareiden lastaamista valvoi armeijan everstiluutnantti Rebecca D’Angelo, joka mukaan Bradleyt ovat välttämättömiä Ukrainalle sodan jatkuessa.

– Bradley on erittäin tehokas ajoneuvo. Tämä toivottavasti parantaa heidän kykyään edetä taistelukentällä ja saada takaisin menetettyjä alueita, kun heillä on varusteita, jotka vastaavat tai ylittävät venäläisten vastaavat, hän sanoi.

Kuudenkymmenen Bradleyn lisäksi Joe Bidenin hallinto on ilmoittanut 2,5 miljardin dollarin turva-avusta, joka sisältää lisää taisteluajoneuvoja, ammuksia, ohjuksia ja Stryker-panssarivaunuja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)