Verkkouutiset

Volodymyr Zelenskyi Washingtonissa torstaina. AFP / LEHTIKUVA / SAUL LOEB

USA:n republikaanit ovat tulleet epäilevimmiksi avun antamiseen Ukrainalle

Volodymyr Zelenskyitä ihailtiin aiemmin molemmissa puolueissa.

Demokraatit toivottivat Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin tervetulleeksi Capitol Hillille Washingtonissa torstaina, kun taas republikaanit olivat paljon jakautuneempia, uutisoi CNN.

Kyselytutkimusten mukaan republikaanit ovat tulleet paljon epäilevämmiksi Ukraina sodan suhteen ja siinä, miten he näkevät Yhdysvaltojen roolin maailmassa yleisemmin.

Sodan alussa Zelenskyi sai 77 prosentin suosion demokraattien keskuudessa ja 61 prosentin suosion republikaanien keskuudessa maaliskuussa 2022 tehdyn Quinnipiac Universityn kyselyn mukaan. Vain kuusi prosenttia republikaaneista ja kaksi prosenttia demokraateista suhtautui häneen kielteisesti.

Sittemmin republikaanijohtajien sävy on muuttunut. Heinäkuussa tehdyssä Gallupin kyselystä ilmeni, että Zelenskyin suosio republikaanien keskuudessa oli laskenut 51 prosenttiin. Hänen epäsuotuisa arvosanansa oli puolestaan noussut 41 prosenttiin.

Demokraattiset johtajat ovat kannattaneet paljon enemmän Ukrainan johtajaa, minkä vuoksi myös heidän äänestäjänsä ovat suurelta osin pysyneet sellaisina. Zelenskyin kannattus demokraattien joukossa oli heinäkuussa Gallupin kyselyn mukaan 75 prosenttiaeli lähes sama kuin 77 prosenttia vuonna 2022 Quinnipiacin mukaan.

CNN:n mukaan Zelenskyitä koskevat näkemykset kuvaavat amerikkalaisten suhtautumista Yhdysvaltain osallistumiseen Ukrainan ja Venäjän väliseen konfliktiin kokonaisuudessaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)