Verkkouutiset

Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja, kenraali Mark Milley. AFP/LEHTIKUVA/WIN MCNAMEE

USA:n huippukenraali: Venäjä on tehnyt yhden suurimmista strategisista virheistä koskaan

Mark Milleyn mukaan Ukrainalla on nyt strateginen aloite eikä se aio luovuttaa.

– Venäjä on tehnyt yhden suurimmista strategisista virheistä, joita Venäjä on koskaan tehnyt. He ovat tunkeutuneet maahan, joka on ollut vapaa ja itsenäinen, eikä se aio luovuttaa ennen kuin he ovat jälleen vapaita ja itsenäisiä, Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja, kenraali Mark Milley sanoi Ukrainan puolustuskontaktiryhmän 15. kokouksen jälkeen Ramsteinissa Saksassa Ukrinformin mukaan.

Kenraalin mukaan tämä on kova taistelu, ja Ukraina etenee hitaasti, mutta tasaisesti joka päivä kohti Ukrainan presidentin määrittelemää ja kaikkien kansainvälisten kumppanien tukemaa lopputulosta.

Milley totesi, että talven lähestyessä maaperä muuttuu mudaksi ja jäätyy, mutta Ukrainan joukot eivät aio lopettaa taistelua.

– Ukrainalaisilla ei ole minkäänlaista aikomusta lopettaa taistelua talvella. Heillä on strateginen aloite juuri nyt, ja he aikovat jatkaa sitä, Milley painotti.

Hän arvioi, että Ukrainan väliaikaisesti miehitetyillä alueilla on jäljellä noin 200 000 venäläistä sotilasta.

– He (venäläiset) ovat kärsineet valtavasti uhreja maajoukoissaan. Ne eivät ole erityisen hyvin koulutettuja, ei poikkeuksellisen hyvin johdettuja ja heillä on paljon haasteita joukkojen ylläpitämisessä, logistiikassa ja niin edelleen, Milley arvoi.

– Mutta he ovat siellä ja Ukrainan karkottaa sotilaallisesti ne 200 000 tai 300 000 venäläistä sotilasta, jotka ovat edelleen siellä – se on kova taistelu. He ovat vapauttaneet yli 54 prosenttia Ukrainasta, mutta paljon on jäljellä, Milley totesi.

Hänen mukaansa ei ole erityisen yllättävää, että Ukrainan hyökkäys etenee hieman aiemmin odotettua hitaammin.

– Ukrainan joukkojen on murtauduttava läpi puolustusvyöhykkeiden sarjan, johon venäläiset asettivat monimutkaisia esteitä, miinakenttiä, lohikäärmeen hampaita, piikkilankaa, vahvoja kohtia ja niin edelleen. Ukrainan soturit ovat jo läpäisseet tällaisen puolustuksen useat kerrokset.

– He eivät ole vielä sataprosenttisesti läpäisseet kaikkia, mutta he ovat tunkeutuneet useisiin kerroksiin ja etenevät hyvin hitaasti säilyttäen taisteluvoimansa. Joten kriitikoille sanoisin, että taistelusäätä on jäljellä, taisteluvoimaa on jäljellä runsaasti, eikä ukrainalaisilla ole mitään aikomusta luovuttaa. He jatkavat, kunnes lopputulos on saavutettu, Milley korosti.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)