Verkkouutiset

Suomessakin käytössä oleva JASSM-risteilyohjus. U.S. Air Force - Department of the Air Force

USA:n evp-kenraali IS:lle: Tätä kykyä Suomen puolustusvoimien tulee kehittää

H.R. McMasterin mukaan Suomen tulisi hankkia syvyyttä lisäävää kapasiteettia.

Yhdysvaltainen evp-kenraali, Donald Trumpin hallinnon turvallisuuspoliittisena neuvonantajan toiminut H.R. McMasterin viesti Suomen maanpuolustuksen kehittämisestä on selkeä.

Ilta-Sanomien haastattelussa hän kertoo, että Suomen tulee hankkia entistä pidemmälle kantavia aseita ja kykyä kehittää valvontaa entistä kauemmas Suomen rajasta.

– Kehittäkää sellaista teknologista kapasiteettia, joka lisää syvyyttä. Syvyyttä voitte lisätä niin sanotulla aikaisella varoituksella. Sisällyttäkää uutta teknologiaa valvontaanne, jotta voitte havaita hyvin varhaisessa vaiheessa potentiaalisesti vaarallisen toiminnan. Tarvitaan myös kapasiteettia, joka lisää kantamaa, McMaster sanoo Ilta-Sanomille.

– Näin teette selväksi Vladimir Putinille, että jos Venäjä yrittää loukata Suomen suvereniteettia, se joutuu maksamaan kovan hinnan, McMaster sanoo Ilta-Sanomille.

Hänen mukaansa Suomen tulee olla myös valmistautunut entistä voimakkaampaa hybridivaikuttamista vastaan. Hänen mukaansa huomiota tulee kiinnittää Venäjän presidentin ohella myös ”hyödyllisiin idiootteihin”

– Voimme parhaiten taklata Venäjän yritykset riittävän koulutuksen ja tutkivan journalismin avulla. Ne eivät paljasta vain Vladimir Putinin suunnitelmia, vaan myös joidenkin ”hyödyllisten idioottien” suunnitelmia, joita hän käyttää saavuttaakseen Venäjän tavoitteita, McMaster sanoo.

McMaster näkee myös Natossa useita heikkouksia. Hänen mukaansa Nato voi olla tehokas vain, jos jäsenmaat eivät tee kaupankäyntiä esimerkiksi toisten maiden jäsenyydellä tai Ukrainan sodalla.

McMasterin mukaansa yhtenäisyyden puute näkyy esimerkiksi Turkin pyrkimyksissä pitkittää Ruotsin Nato-jäsenyyden hyväksymistä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)