Verkkouutiset

Patriot-ilmatorjuntajärjestelmä. DPA / LEHTIKUVA

USA kiirehtii Patriot-ohjusjärjestelmien toimittamista Ukrainaan

Myös Abrams-panssarivaunujen toimituksia nopeutetaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat lähettää Patriot-ohjusjärjestelmiä Ukrainaan alun perin suunniteltua nopeammin. 65 ukrainalaisen sotilaan ryhmä suorittaa Patriot-järjestelmiä koskevan koulutuksensa Fort Sillissä Oklahomassa lähipäivinä, Yhdysvaltain puolustusviranomaiset sanoivat tiistaina CNN:n mukaan.

Tämän jälkeen joukko siirtyy Eurooppaan lisäkoulutusta varten. Kaksi Patriot-järjestelmää lähetetään Ukrainaan tulevina viikkoina.

– Arviomme on, että ukrainalaiset sotilaat ovat vaikuttavia ja todella nopeita oppimaan. Laajan ilmapuolustustietonsa ja taistelualueen kokemuksensa ansiosta heidän oli helpompaa ymmärtää Patriot-systeemin konseptit, sanoo Fort Sillin komentaja, kenraali Shane Morgan.

Yhdysvallat oli varannut koulutukseen kymmenen viikkoa, mutta ukrainalaiset suorittivat sen noin kahdeksassa viikossa.

Yhdysvallat nopeuttaa myös Abrams-panssarivaunujen toimittamista Ukrainaan lähettämällä vanhempia M1-A1-mallit nykyaikaisemman version sijaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)