Verkkouutiset

Terroristijärjestö Hamasin juliste. AFP / LEHTIKUVA / AHMAD AL-RUBAYE

Upseeri-evp: Hamas yrittää estää viimeisen linnakkeensa tuhon

Terroristijärjestö tullaan Richard Kempin mukaan hävittämään Gazasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terroristijärjestö Hamas taistelee olemassaolostaan. Israelin kauan odotettu operaatio Rafahiin terroristien tukahduttamiseksi alkoi viimein tällä viikolla. Brittiläisen upseeri-evp Richard Kempin mukaan Hamas yritttää nyt epätoivoisesti pelata aikaa pitkittääkseen viimeisen linnakkeensa tuhoa.

– Hamasin maanantaina hyväksymä tulitaukosopimus, joka ei koskaan ollut pöydällä, oli jälleen yksi juoni ajan ostamiseksi ja kansainvälisen paineen kasaamiseksi merkittävän Israelin puolustusvoimien operaation pysäyttämiseksi Rafahissa. Se oli merkki terroristien epätoivosta estää heidän viimeisen linnakkeensa tuhoaminen, Kemp kirjoittaa The Telegraphissa julkaistussa kommentissaan.

Näennäisen tulitaukosopimuksen lisäksi Israelia on asiantuntijan mukaan hidastanut valtava kansainvälinen paine. Erityisesti Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin jarrutus on ollut merkittävää. USA ja muut länsimaat ovat Kempin mukaan vedonneet Israelin suunnitelmien ”keskeneräisyyteen.”

– Israelin puolustusvoimien laatimat suunnitelmat eivät koskaan täyttäneet Bidenin ehtoja, mutta sittenkään mikään suunnitelma ei olisi voinut tehdä niin, jos hänen todellinen tarkoituksensa oli estää Hamasin lopullinen tuhoaminen kasvavien vaalimenestyshuoliensa vuoksi, entinen upseeri tiivistää ja muistuttaa ettei Bidenin hallinto tehnyt mitään painostaakseen Egyptiä ottamaan pakolaisia vastaan omalle puolelle rajaansa.

– Tuo anteeksiantamaton epäonnistuminen, joka pelasi suoraan Hamasin käsiin, on johtanut moniin siviilikuolemiin tässä sodassa ja todennäköisesti johtaa moniin muihin.

Richard Kemp kannustaakin Israelia nujertamaan terroristijärjestö Hamasin kansainvälisestä paineesta huolimatta. Samaalla hän kritisoi Valkoisen talon tiedottaja John Kirbya kun hän sanoi, ettei ideologiaa voisi tuhota sotilaallisilla toimilla. Hänestä tämä on kulunut mantra ja virheellinen argumentti.

– Miksi Yhdysvallat taisteli Isisin kanssa, joka edustaa samaa ideologiaa kuin Hamas? Miksi Ukraina vaivautuu vastustamaan Putinin ideologian sotilaallista ilmenemismuotoa?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)