Verkkouutiset

Venäläinen Yandex ylläpitää Venäjän suurinta hakukonetta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ukrainassa käytetään venäläisiä navigointisovelluksia

Sovellusten avulla hyökkääjä voi esimerkiksi päivittää karttatietoja.

Ukrainalaiset yritykset ovat huolissaan venäläisten mobiilisovellusten käytöstä Ukrainassa, kertoo European Business Association (EBA).

EBA:n mukaan lähes 15 prosenttia takseista ja muista yksityisistä autonkuljettajista käyttää Venäjän hallituksen epäsuorasti hallitsemia navigointisovelluksia, kuten Yandexia tai 2GIS:ia.

Lisäksi jäsenyritysten mukaan näiden sovellusten käyttäjien osuus on noin puolet kaikista navigointisovellusten käyttäjistä suurissa kaupungeissa, kuten Harkovassa, Odessassa ja Dniprossa.

EBA:n mukaan venäläisten sovellusten käyttö tuottaa monenlaista vaaraa, koska niiden avulla hyökkääjä voi esimerkiksi kerätä henkilötietoja Ukrainan kansalaisista sekä päivittää karttoja.

Vuonna 1999 perustettu EBA on yritysten välinen foorumi, jossa jäsenet voivat keskustella niiden liiketoiminnan edistämisestä Ukrainassa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)