Verkkouutiset

Lennokki lähestyy Venäjän Ka-52-taisteluhelikopteria. / Telegram

Ukrainan lennokki jahtasi Ka-52-helikopteria ilmassa

FPV-lennokit ovat yleistyneet nopeaan tahtiin rintamakäytössä.

Ukrainan asevoimat on aiheuttanut venäläisjoukoille mittavia tappioita erimallisten lennokkien laajamittaisella käytöllä.

Lennokit ovat tärkeitä tiedustelussa ja tulenohjauksessa, mutta niillä tehdään runsaasti suoria iskuja Venäjän asevoimien kalustoa ja jalkaväkeä vastaan. Ukraina on toteuttanut viime aikoina kymmeniä onnistuneita lennokki-iskuja myös Venäjän rajojen sisällä.

Kuluneen vuoden aikana rintamalla ovat yleistyneet niin sanotut FPV-droonit, joiden operaattori ohjaa laitetta silmien eteen kiinnitetyn katselulaitteen reaaliajassa välittämän videosignaalin avulla.

Edullisiin ja suorituskykyisiin drooneihin on kiinnitetty kosketuksesta räjähtäviä ammuksia, joilla on tuhottu vihollisen ajoneuvoja, vastatykistötutkia tai muita arvokkaita maaleja.

Ukrainan asevoimat on julkaissut videon, jossa FPV-lennokki seuraa poikkeuksellisesti Venäjän Ka-52-taisteluhelikopteria peltojen yllä Donetskin alueella. Operaattori ilmeisesti yritti vaurioittaa tai tuhota sen suoralla törmäyksellä.

Videon perusteella drooni on lähimmillään vain noin kymmenen metrin päässä, mutta venäläiskopteri pääsi ilmeisesti tällä kertaa pakoon pientä jahtaajaansa.

LUE MYÖS:
Videokuvalla ohjattavat droonit ovat nyt taistelukentän uusi uhka (VU 1.8.2023)

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)