Verkkouutiset

Lennokki lähestyy Venäjän Ka-52-taisteluhelikopteria. / Telegram

Ukrainan lennokki jahtasi Ka-52-helikopteria ilmassa

FPV-lennokit ovat yleistyneet nopeaan tahtiin rintamakäytössä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimat on aiheuttanut venäläisjoukoille mittavia tappioita erimallisten lennokkien laajamittaisella käytöllä.

Lennokit ovat tärkeitä tiedustelussa ja tulenohjauksessa, mutta niillä tehdään runsaasti suoria iskuja Venäjän asevoimien kalustoa ja jalkaväkeä vastaan. Ukraina on toteuttanut viime aikoina kymmeniä onnistuneita lennokki-iskuja myös Venäjän rajojen sisällä.

Kuluneen vuoden aikana rintamalla ovat yleistyneet niin sanotut FPV-droonit, joiden operaattori ohjaa laitetta silmien eteen kiinnitetyn katselulaitteen reaaliajassa välittämän videosignaalin avulla.

Edullisiin ja suorituskykyisiin drooneihin on kiinnitetty kosketuksesta räjähtäviä ammuksia, joilla on tuhottu vihollisen ajoneuvoja, vastatykistötutkia tai muita arvokkaita maaleja.

Ukrainan asevoimat on julkaissut videon, jossa FPV-lennokki seuraa poikkeuksellisesti Venäjän Ka-52-taisteluhelikopteria peltojen yllä Donetskin alueella. Operaattori ilmeisesti yritti vaurioittaa tai tuhota sen suoralla törmäyksellä.

Videon perusteella drooni on lähimmillään vain noin kymmenen metrin päässä, mutta venäläiskopteri pääsi ilmeisesti tällä kertaa pakoon pientä jahtaajaansa.

LUE MYÖS:
Videokuvalla ohjattavat droonit ovat nyt taistelukentän uusi uhka (VU 1.8.2023)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)