Verkkouutiset

Lennokki räjäyttää Venäjän T-72B3-panssarivaunun. / fedorenkoys / Telegram

Ukrainan lennokit räjäyttävät videolla panssarivaunuja, haupitsin ja ohjusjärjestelmän

Taistelupanssarivaunut ovat osoittautuneet haavoittuviksi edullisten räjähdedroonien iskuille.

Ukrainan asevoimien 92. rynnäkköprikaati on julkaissut uusia videoita räjähdelennokkien tekemistä iskuista Bahmutin rintamalla.

Videolinkin kautta ohjattavan FPV-räjähdedroonin näytetään iskeytyvän modernisoidun venäläisen T-72B3-panssarivaunun takaosaan. Tulosuunnan vuoksi lennokeilta suojaavasta ”kattohäkistä” ei ole hyötyä.

Vaunun miehistö on ilmeisen tietämätön lähestyvästä FPV-droonista, sillä yksi miehistön jäsen istuu kattoluukulla ja näyttää siirtelevän tavaroitaan. Lennokin osuma räjäyttää tankin ammusvarastot, minkä seurauksena T-72 tuhoutuu valtavana tulipallona.

Toisella videolla FPV-lennokki lähestyy toista venäläistankkia mutaisella taistelukentällä. Drooni lentää kantamansa äärirajoilla, sillä näytöllä välkkyy matalasta akkutasosta varoittava viesti. Se iskeytyy T-72:n takaosaan ennen toisen lennokin iskua. Panssarivaunu oli avonaisesta kattoluukusta päätellen hylätty.

Ukrainan 92. prikaati tuhosi lisäksi 2S4 Tjulpan -telakanuunan, 2S19 Msta-S -panssarihaupitsin, 9K35 Strela-10 -ilmatorjuntaohjusjärjestelmän sekä useita muita ajoneuvoja.

FPRI-ajatuspajan sotilasasiantuntija Rob Lee huomauttaa viestipalvelu X:ssä, että videomateriaalin perusteella osa panssarivaunuista ja rekoista oli suojattu häirintälaitteilla. Niiden teho analogisella videolinkillä ohjattavia FPV-lennokkeja vastaan on kuitenkin rajallinen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)