Verkkouutiset

HIMARS-raketinheittimillä on ammuttu pääasiassa öisin Venäjän lennokkien välttämiseksi. / bochkala_war / Telegram

Ukrainan kenraali: Amerikkalaisetkin yllättyneitä HIMARSien tehokkaasta käytöstä

Ukraina on saanut neljä uutta HIMARS-järjestelmää Yhdysvalloista.

Ukrainan armeija hallitsi nopeasti HIMARS-raketinheittimet ja osoitti niiden käytön tehokkuuden taistelukentällä venäläisiä vastaan, kertoo Ukrinform.

Venäjän väitteistä huolimatta Ukraina ei ole menettänyt yhtään HIMARSia.

– Emme ole menettäneet yhtään HIMARS-järjestelmää, mikä osoittaa, kuinka hyvin olemme päässeet hyödyntämään niitä. Amerikkalaisetkin ovat yllättyneet siitä, kuinka tehokkaasti olemme hyödyntäneet järjestelmiä, sanoo kenraalimajuri, eteläisen operaatioalueen komentaja Andrii Kovaltšuk.

– Jokainen raketti osuu maaliin. Jokainen raketti tuhoaa sillan tai ammusvaraston. Myös liittolaisemme ovat nähneet valtavan kustannustehokkuuden tavassa, jolla käytämme ohjuksia, hän jatkaa.

Kovaltšukin mukaan jokainen ohjus on tuhonnut moninkertaisesti venäläisten varusteita tai ammuksia ohjusten hintaan nähden.

Komentaja korostaa, että Ukraina tarvitsee nyt raskaita aseita enemmän kuin mitään muuta.

– Meillä on jo puoli miljoonaa miestä mobilisoituna ja voimme mobilisoida vielä puoli miljoonaa lisää, jos se on tarpeen. Tarvitsemme nyt lisää raskaita aseita jatkaaksemme operaatiota, Kovaltšuk sanoo.

Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov ilmoitti maanantaina, että Ukrainaan on saatu neljä uutta HIMARS-järjestelmää Yhdysvalloista.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS