Verkkouutiset

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ja kenraalieversti Oleksandr Syrskyi Kupjanskissa Harkovan alueella helmikuussa 2024. AFP/LEHTIKUVA/HANDOUT

Ukrainan joukot torjuvat vihollisen hyökkäyksiä Harkovan alueella

Suurin osa torstain taisteluista tapahtui Pokrovskin ja Kupjanskin sektoreilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan pääesikunnan mukaan venäläiset tekivät torstaina 79 hyökkäystä puolustajan asemiin, Ukrinform raportoi.

– Harkovan alue kärsii venäläisterroristien ohjus- ja ilmaiskuista. Siviilit ja yritykset kärsivät. Vihollinen jatkaa Vovtšanskin kaupungin ja sen esikaupunkien tuhoamista liitopommeilla. Iltapäivällä myös Bilyi Kolodiazin asutusalueita, Derhachi ja Vesele joutuivat liitopommienn kohteiksi.

Harkovan sektorilla hyökkääjät yrittivät edetä neljä kertaa, mutta saivat kovan vastuksen. Taistelut jatkuvat Starytsian ja Tykhen kylien ulkopuolella. Tilanne on hallinnassa. Vihollisen tappioita selvitetään.

Kupjanskin alueella venäläsiten hyökkäysoperaatioiden määrä nousi 20:een. Lähes puolet niistä oli illalla edelleen käynnissä.

Lymanin sektorilla Ukrainan joukot torjuivat kuusi vihollisen hyökkäystä lähellä Torskea ja Ternyä. Kramatorskin sektorilla vihollisyritysten kokonaismäärä parantaa taktista asemaansa nousi kahdeksaan. Ukranan mukaan tilanne on kuitenkin hallinnassa.

Pokrovskin sektorilla oli yhdeksän taistelua, ja 13 vihollisen hyökkäystä on jo torjuttu. Vihollinen jatkaa operaatioita Kalynoven ja Novoselivka Pershan suuntaan lentokoneiden tukemana. Samaan aikaan ukrainalaiset sotilaat metsästävät vihollista ilmassa – venäläinen Su-25-rynnäkkökone ammuttiin alas.

Kurakhoven alueella oli torstaina kymmenen taistelua ja ne jatkuvat parhaillaan Krasnohorivkan alueella.

Dnipro-joen sektorilla vihollinen teki seitsemän epäonnistunutta yritystä karkottaa ukrainalaisia sotilaita joen vasemmalta rannalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)