Verkkouutiset

Ruotsin ilmavoimien JAS 39 Gripen -hävittäjiä ilmavoimien Ruska 22 -harjoituksessa Rovaniemellä 5. lokakuuta 2022. LEHTIKUVA/JOUNI PORSANGER

Ukrainan ilmavoimat haluaisivat ruotsalaisia Gripen-hävittäjiä

Maan mukaan sillä on infrastruktuuri Gripeneitä varten.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan ilmavoimien päällikkö Serhii Holubtsovin mukaan tämäntyyppiset koneet F-16:n, Eurofighterin ja Rafalen ohella sisältyivät Ukrainan ilmavoimien kehitysvisioon jo vuonna 2018.

– F-16 tarjottiin ensin. Työskentelemme parhaillaan F-16:n parissa ja rakennamme sen infrastruktuuria. […] Gripen on meille toisella sijalla. Tämä on ei ole ensisijainen prosessi tällä hetkellä, mutta pyrimme saamaan nämä koneet jo valmiiksi, hän sanoi Ukrinformin mukaan.

Holubtsovin mukaan Gripen-hävittäjät voivat käyttää jopa tavallisia teitä, eivät tarvitse erityistä pinnoitetta ja käyttävät kaikkia länsimaisia aseita.

– Kaikkea, mitä F-16:ssa voi käyttää, voidaan käyttää Gripenissä. Siksi tietysti sanomme kaikista alustosta, että olemme kiinnostuneita vastaanottamaan tämän lentokoneen. Lisäksi se on kirjoitettu myös visioon ja kehitysstrategiaan, joka laadittiin tänä vuonna. Siis että haluaisimme F-16- ja Gripen-koneet käyttöömme, Holubtsov sanoi.

Ruotsin ulkoministeri Tobias Billstrom kertoi Nato-maiden ulkoministereille Prahassa, että Ruotsi voisi toimittaa Gripen-hävittäjiä Ukrainalle F-16-koneiden saapuessa Ukrainaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)