Verkkouutiset

Miehittämättömiä maa-ajoneuvoja voidaan käyttää panssarivaunujen tuhoamiseen. LEHTIKUVA / AFP ANATOLII STEPANOV

Ukraina haluaa etulinjaan robotteja

Robottien käyttö taistelukentillä voi tulevaisuudessa pelastaa ihmishenkiä.

Ukrainalaiset taisteluinsinöörit haluavat tuoda lisää robotteja taistelukentille, uutisoi The Kyiv Independent.

Miehittämättömiä maa-ajoneuvoja (UGV) on tarkoitus käyttää erityisesti etulinjassa. Ne voivat esimerkiksi levittää panssarimiinoja tai edetä hiljaa kohti vihollisasemia ja ampua kranaatteja. Miehittämättömät maa-ajoneuvot eivät ole vielä muodostuneet olennaiseksi osaksi Ukrainan sodan taisteluoperaatioita, mutta tavoitteena on kasvattaa niiden määrää. Lennokeilla sodassa on jo merkittävämpi rooli kuin yhdessäkään konfliktissa aiemmin.

– Miksi käyttää ihmisiä, kun voi käyttää koneita? perustelee ajoneuvojen prototyyppejä kehitellyt sotainsinööri Oleksandr Navarenko

Ukrainan digitaalisen muutoksen ministeriö pyrkii vakuuttamaan maan asevoimat uusien innovaatioiden mahdollisimman pikaisen käyttöönoton tärkeydestä.

– Tämä on ihmiskunnan teknologisesti kehittynein sota. Innovaatiot ja teknologiset ratkaisut ovat se, mikä tulee auttamaan Ukrainan voittoon, toteaa digitaalisen muutoksen ministeri Myhailo Fedorov.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)