Verkkouutiset

Miehittämättömiä maa-ajoneuvoja voidaan käyttää panssarivaunujen tuhoamiseen. LEHTIKUVA / AFP ANATOLII STEPANOV

Ukraina haluaa etulinjaan robotteja

Robottien käyttö taistelukentillä voi tulevaisuudessa pelastaa ihmishenkiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainalaiset taisteluinsinöörit haluavat tuoda lisää robotteja taistelukentille, uutisoi The Kyiv Independent.

Miehittämättömiä maa-ajoneuvoja (UGV) on tarkoitus käyttää erityisesti etulinjassa. Ne voivat esimerkiksi levittää panssarimiinoja tai edetä hiljaa kohti vihollisasemia ja ampua kranaatteja. Miehittämättömät maa-ajoneuvot eivät ole vielä muodostuneet olennaiseksi osaksi Ukrainan sodan taisteluoperaatioita, mutta tavoitteena on kasvattaa niiden määrää. Lennokeilla sodassa on jo merkittävämpi rooli kuin yhdessäkään konfliktissa aiemmin.

– Miksi käyttää ihmisiä, kun voi käyttää koneita? perustelee ajoneuvojen prototyyppejä kehitellyt sotainsinööri Oleksandr Navarenko

Ukrainan digitaalisen muutoksen ministeriö pyrkii vakuuttamaan maan asevoimat uusien innovaatioiden mahdollisimman pikaisen käyttöönoton tärkeydestä.

– Tämä on ihmiskunnan teknologisesti kehittynein sota. Innovaatiot ja teknologiset ratkaisut ovat se, mikä tulee auttamaan Ukrainan voittoon, toteaa digitaalisen muutoksen ministeri Myhailo Fedorov.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)