Verkkouutiset

Venäläisen ohjuksen tuhoama koulu Tshernihivissä. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ukraina vetoaa venäläisiin – ”palauttakaa lapset”

Ukrainan viranomaiset vetoavat tavallisiin venäläisiin vastustamaan lasten pakkosiirtoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sodan aikana toteutetut ukrainalaisten lasten pakkosiirrot Venäjälle tai Venäjän miehittämille alueille ovat johtaneet siihen, että kansainvälinen rikostuomioistuin on antanut pidätysmääräyksen Venäjän lapsiasiainvaltuutettu Maria Lvova-Belovalle ja presidentti Vladimir Putinille.

Ukrainan valtion ylläpitämä Freedom TV käynnisti keskiviikkona ”Jos tiedät, kerro” -kampanjan yhteistyössä lasten oikeuksista vastaavan komissaarin ja Ukrainan poliisin lastensuojeluryhmän kanssa, kertoo CNN.

Kampanja on osa ”Bring Kids Back UA” -suunnitelmaa, jonka Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on hyväksynyt.

Järjestäjät toivovat saavansa takaisin arviolta 20 000 ukrainalaista lasta, jotka vietiin väkisin Venäjälle tai Venäjän miehittämille alueille viime vuoden hyökkäyksen jälkeen.

Freedom TV:n mukaan sellaisten henkilöiden nimettömyys taataan, jotka päättävät toimittaa tällaisia tietoja. Tiedot voi antaa Freedom TV:n digitaaliselle alustalle tai erilliselle Telegram-kanavalle.

– Venäjällä suuri yleisö seuraa kanavaa ja sen katsojilta saatu palaute osoittaa, että he ovat valmiita auttamaan, mutta eivät tiedä miten ja pelkäävät, että heitä rangaistaan, sanoi valtionyhtiö Freedom TV:n toimitusjohtaja Julia Ostrovska.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)