Verkkouutiset

Oleksi Danilov. AFP / LEHTIKUVA / SERGEI SUPINSKY

Ukraina: Venäjä valmistautuu sodan maksimaaliseen eskaloitumiseen

Oleksiy Danilovin mukaan Venäjä voi hyökätä pohjoisesta, etelästä ja idästä samaan aikaan.

– Venäjä valmistautuu maksimaaliseen eskaloitumiseen. Se kokoaa kaiken mahdollisen, tekee harjoituksia ja koulutusta … Voin sanoa, että emme sulje pois mitään skenaariota seuraavien kahden tai kolmen viikon aikana, Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston sihteeri Oleksiy Danilov sanoo Ukrinformin mukaan.

Hän ei sulkenut pois mahdollisuutta, että Venäjän presidentti Vladimir Putin yrittää uutta hyökkäystä pohjoisesta, etelästä ja idästä, kuten tapahtui 24. helmikuuta 2022 – ehkä jopa samaan aikaan vuosipäivän kanssa.

Danilovin mukaan Ukrainan armeija valmistautuu kaikkiin mahdollisuuksiin ja saa tällä kertaa huomattavasti enemmän tukea läntisiltä kumppaneilta, kuten Britannialta, kuin vuosi sitten.

Danilov toteaa, että tärkeimmät taistelut olivat vielä edessä.

– Kävimme läpi laajan vaikean ajanjakson, mutta olen tietoinen siitä, että tärkeimmät taistelut ovat vielä edessä ja ne tapahtuvat tänä vuonna, kahden tai kolmen kuukauden sisällä. Nämä ovat ratkaisevia kuukausia sodassa, hän painotti.

Siksi Ukraina pyytää länsimaisia kumppaneitaan lähettämään lisää aseita ja nopeammin. Viime päivinä Kiova on vaatinut lännen lähettämään hävittäjälentokoneita.

– Olisi hienoa, jos ne olisivat Typhoon-koneita. F-16:t ovat myös hyviä. Kaikki apu olisi hyvästä, Danilov sanoo.

Ukraina pyrkii hankkimaan nykyaikaisia hävittäjiä, Yhdysvaltain ilmavoimien F-16- tai F-15 -hävittäjiä tai niiden eurooppalaisia vastaavia, kuten Tornado tai ruotsalainen Gripen korvaamaan Neuvostoliiton aikaisia lentokoneitaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS