Verkkouutiset

Vaurioitunut auto asuinrakennuksen raunioiden edessä Venäjän miehittämässä Mariupolissa Kaakkois-Ukrainassa 29. marraskuuta 2022. AFP / LEHTIKUVA / STRINGER

Ukraina tuhosi 600 venäläistä, mutta vain kolme tankkia – näin Pekka Toveri selittää

Entisen tiedustelupäällikön mukaan viholliselle raportoidut tappiot voivat olla liioiteltuja, mutta ne antavat kohtuullisen kuvan tilanteesta.

Ukraina on ilmoittanut tuhonneensa eilisen maanantain aikana 590 venäläistä sotilasta, kolme tankkia ja viisi panssaroitua miehistönkuljetusvaunua (APC). Ukrainan joukot tiedottavat asiasta Twitterissä.

Ukraina on raportoinut sosiaalisessa mediassa jo pitkään vastaavia useiden satojen venäläisten sotilaiden päivittäisiä uhrilukuja. Viimeisimmissä uhriluvuissa huomiota herättää vähäiset venäläisille raportoidut kalustotappiot samalla, kun miehistötappiot ovat korkeat.

Puolustusvoimien pääesikunnan entisen tiedustelupäällikön, kenraalimajuri evp Pekka Toverin mukaan Ukrainan ilmoittamissa venäläisten tappioissa on ehkä 30-50 prosenttia ylimääräistä, mutta luvut antavat kohtuullista kuvaa tilanteesta. Hänellä on myös arvio siitä, mistä suuret erot kalusto- ja miehistötappioissa johtuvat.

– Venäjän siirryttyä puolustukseen kalustotappiot ovat vähentyneet. Reserviläisten heittäminen turhiin jalkaväkihyökkäyksiin pitää miehistötappiot korkeina, Toveri kirjoittaa Twitterissä.

Venäjän reserviläiset ovat tiettävästi kokeneet paikoin hyvin raskaita tappioita. Venäjän mediassa leviävien tietojen mukaan reserviläisiä on lähetetty myös etulinjaan kehnoin varustein ja vailla kunnollista johtoa.

 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS