Verkkouutiset

Kreml Moskovassa. AFP / LEHTIKUVA / ALEXANDER NEMENOV

Ukraina oikoo tšetšeenien historiapuheita: Syyllinen on Moskova

Venäjä oli se joka tappoi tšetšeenejä, ei Ukraina.

Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston sihteeri Oleksiy Danilov muistuttaa Tšetšenian johtajaa Ramzan Kadyrovia siitä, mikä taho on historiansa aikana kaltoin kohdellut tšetšeenejä. Danilovin mukaan Kadyrovin tulisi kohdistaa vihansa Moskovaa kohtaan, eikä Ukrainaa.  Asiasta kertoo Ukrinform.

Oleksiy Danilov toteaa, että tšetšeenien tulisi kostaa Venäjän presidentti Vladimir Putinille jopa henkilökohtaisesti Tšetšeniassa 1990-luvun lopulla käydystä sodasta. Tuolloin Venäjän johdossa aloittanut Putin murskasi tšetšeenit julmasti.

– Kadyrovin tulisi kostaa Moskovalle ja Putinille henkilökohtaisesti eikä uhata Ukrainaa. Juuri venäläiset tappoivat ja tuhosivat tšetšeenejä. Juuri venäläiset toivat vuosisatojen orjuuden, tuhansia murhattuja ja kidutettuja naisia ja lapsia, tuhosivat kaupunkeja ja häpäisivät esi-isiemme haudat tšetšeenialueella.

– Ne eivät olleet ukrainalaisia panssareita, jotka tasasivat Groznyin ja sen asukkaat maan tasalle, vaan venäläiset panssarit. Tšetšeenikansa muistaa tämän, ja on niiden aika, jotka ovat unohtaneet, muistaa!

Aiemmin kerrottiin, että Kadyrov oli luvannut kostaa Moskovaan tehdyt drone-iskut Ukrainalle.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)