Verkkouutiset

Rakennus romahti iskussa. Ukraina Online/Telegram

Ukraina iski yllättäen – satojen venäläisten kerrotaan kuolleen

Arviot uhrien määrästä vaihtelevat valtavasti.

Ukraina on iskenyt venäläistukikohtaan Makiivkassa. Itsenäisen Bellingcat-tutkijaryhmän Christo Grozev on jakanut Twitterissä alla näkyvän kuvan venäläissotilaiden majoituksena toimineesta koulurakennuksesta ennen ja jälkeen iskun.

Kuvien perusteella rakennus tuhoutui täysin ja sortui maan tasalle. Grozev kertoo, että isku tehtiin mahdollisesti HIMARS-heittimellä.

Rakennukseen oli tiettävästi majoitettu liikekannallepanossa sotaan käskettyjä reserviläisiä Saratovin alueelta.

Virallisissa venäläislähteissä on hänen mukaansa puhuttu noin 16 uhrista. Venäjä-mielisillä sotaa seuraavilla sosiaalisen median kanavilla on kuitenkin puhuttu suoranaisesta ”helvetistä maan päällä”, ja jopa satojen venäläissotilaiden ja upseerien on kerrottu kuolleen.

Ukrainan asevoimien viestintä on niin ikään kertonut, että isku tehtiin HIMARS-heittimellä. Ukrainalaisten mukaan surmansa sai peräti 400 venäläissotilasta. 300 sotilaan kerrotaan lisäksi haavoittuneen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)