Verkkouutiset

Ukrainan sotilas Bahmutin eteläpuolella. / ab3.army

Ukraina etenee, venäläisjoukkojen puolustuksen väitetään murenevan

Läpimurtokohtaa on laajennettu viime päivinä rintaman eteläosissa.

Ukrainan vastahyökkäyksen kerrotaan edenneen viime päivinä sekä maan eteläosissa Zaporizzjan alueella että idässä Bahmutin kaupungin lähialueella.

Ukrainan joukot ovat edenneet Bahmutin eteläpuolella sijaitseviin Andriivkan ja Klishtsiivkan kyliin. Sosiaalisessa mediassa julkaistujen lennokkivideoiden perusteella kylät ovat tuhoutuneet lähes kokonaan viimeaikaisissa taisteluissa.

Venäjän 72. moottoroidun prikaatin väitettiin kärsineen suuria tappioita ja käytännössä tuhoutuneen.

Sotaa seuraavan ISW-tutkimuslaitoksen mukaan Ukraina on todennäköisesti saanut aikaan taktisesti merkittävän läpimurron Venäjän puolustuslinjaan Robotynen ja Verboven kylien välisellä alueella Zaporizzjassa. Läpimurtokohtaa on laajennettu viimeisen viikon aikana.

Heikkenevä rintamatilanne on pakottanut Venäjän asevoimien johdon siirtämään etelään vahvistuksia muilta alueilta. Esimerkiksi aiemmin Bahmutin alueelle sijoitettu VDV-maahanlaskujoukkojen 83. prikaati on havaittu Zaporizzjan länsiosassa.

Osa asiantuntijoista uskoo, että Ukrainan päätös hyökätä rintaman monessa eri kohdassa on estänyt Venäjää siirtämästä riittävästi joukkoja estämään läpimurtoa etelässä.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)