Verkkouutiset

Venäläinen ydinsukellusvene. AFP/LEHTIKUVA/YAMIL LAGE

Ukrainan mukaan Venäjä saattaisi käyttää ydinasetta tappion partaalla

Tilanne voisi olla mahdollista, jos hyökkääjä kokee katastrofaalisen tappion.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Mitään ei voida sulkea pois, jos Venäjä joutuu ”katastrofaalisen tappion” partaalle, mukaan lukien Moskovan taktisten ydinaseiden käyttö, Ukrainan kansallisen turvallisuus- ja puolustusneuvoston sihteeri Oleksandr Lytvynenko sanoi The Kyiv Independentin mukaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja entinen presidentti Dmitri Medvedev ovat toistuvasti uhanneet Ukrainaa ja länttä ydinaseilla täysimittaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen helmikuussa 2022.

Lytvynenkon mukaan ”mitään ei voi sulkea pois, jos Venäjä on katastrofaalisen tappion partaalla”.

– Tällainen tappio voisi laukaista Venäjän etulinjojen romahtamisen, rintamakarkuruutta ja mielenosoituksia Moskovassa.

Toisaalta Lytvynenko sanoi, että Venäjän tappio taistelukentällä ei automaattisesti johtaisi ydinaseiden käyttöön, sillä Putin voisi yrittää vakuuttaa kansalleen, että tapahtumien kulku on ”voitto”.

Virkamies sanoi, ettei ole mahdollista, että Putin ottaisi käyttöön ydinaseita niin kauan kuin Venäjällä on yliote täysimittaisessa sodassa Ukrainaa vastaan.

– Hän haluaa elää, Lytvynenko lisäsi.

G7-maat antoivat julkilausuman Venäjän vastuuttomasta ja uhkaavasta ydinretoriikasta 14. kesäkuuta Italian G7-huippukokouksessa ja varoitti Moskovaa ydinaseiden käytöstä Ukrainassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)