Verkkouutiset

Työpaikat ovat vähentyneet etenkin Helsingin seudulla. Työmaa Katajanokalla 2023. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Työpaikkojen määrä väheni selvästi alkuvuonna

Vaikeasti täytettäviä paikkoja on edelleen paljon sosiaali- ja terveysalalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Avoimia työpaikkoja oli vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä 60000, kun vuotta aiemmin määrä oli 80800. Tilastokeskuksen tiedot kuvaavat maaliskuun ensimmäisen päivän tilannetta.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä avoimet työpaikat vähenivät merkittävästi vuodentakaiseen verrattuna Helsinki-Uudenmaan suuralueella (-9100) sekä Länsi-Suomessa (-8300). Muualla työpaikkojen määrä väheni hieman tai pysyi ennallaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä avoimista työpaikoista 36700 eli 61 prosenttia oli yksityisten yritysten omistamissa toimipaikoissa. Avoimet työpaikat vähenivät merkittävästi yksityisellä sektorilla (-22200) ja vähenivät myös valtiolla jonkin verran (-700) vuodentakaiseen verrattuna.

Toimipaikan toimialan mukaan tarkasteltuna avoimet työpaikat vähenivät selvästi teollisuuden toimialoilla ja toimialaryhmissä kauppa, kuljetus ja varastointi, majoitus- ja ravitsemistoiminta sekä informaatio ja viestintä. Sen sijaan avointen työpaikkojen määrä kasvoi toimialaryhmässä muut palvelut.
Osaryhmät eivät ole toisiaan poissulkevia, joten niiden summa ei vastaa avointen työpaikkojen kokonaismäärää.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä kaikista avoimista työpaikoista määräaikaisia oli 49 prosenttia joka on 5 prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana ajankohtana. Osa-aikaisten työpaikkojen osuus kaikista avoimista työpaikoista oli 21 prosenttia, mikä on hieman vähemmän viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Avoimista työpaikoista 38 prosenttia oli työnantajan oman arvion mukaan vaikeasti täytettäviä, kun vuotta aiemmin vastaava osuus oli liki puolet.

Vaikeasti täytettäviksi koettuja työpaikkoja oli paljon esimerkiksi terveys- ja sosiaalipalveluiden toimipaikoissa lähi- ja sairaanhoitajien tehtäviin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)