Verkkouutiset

Henkilö työterveydenhuollon odotushuoneessa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Työministeri: Ei nyt lähdetä romuttamaan sitä, mikä toimii

Professorin mukaan työterveyshuollon kimppuun on käytävä, mikäli halutaan turvata osaajat sote-alueille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveydenhuollon professori Kristiina Patja esitti eilisessä Ylen A-Studiossa jälleen, että on merkittävä epäkohta, että suomalainen voi päästä työterveyshuoltoon jo seuraavana aamuna. Ohjelman aiheena oli hyvinvointialueiden talous sekä resurssit.

Patja sanoi, että jos väestön terveyttä halutaan parantaa, sosioekonomisia terveyseroja kaventaa, sekä turvata osaajat työvoimapulasta kärsiville hyvinvointialueille, täytyy palveluihin tehdä ”ihan viimeinen remonttijenga”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Meidän täytyy lähteä tämän meidän työterveyshuollon kimppuun, Patja korosti.

Hänen mielestään sote-uudistukseen jäi valuvika, kun osaajia työskentelee osin väärässä paikassa yksityisellä puolella ja työterveyshuoltoon pääsee nopeammin kuin perusterveydenhuoltoon.

Kansanedustaja Mia Laiho (kok.) vastasi Patjalle ohjelmassa, että nyt ei ole uusien isojen rakenneuudistusten aika.

– Nyt pitää keskittyä palveluiden saamiseen. Hoitoonpääsy pitää saada kuntoon, ja ammattilaisia sekä julkisella että yksityisellä pitää käyttää siihen, että saadaan hoitojonot lyhennettyä, Laiho sanoi.

Työministeri Arto Satonen (kok.) kommentoi ehdotusta työterveyshuollon alasajosta X-viestialustalla.

– Ei nyt lähdetä romuttamaan sitä mikä toimii. Työterveyshuolto on keskeinen tekijä suomalaisen työn kilpailukyvyn kannalta, Satonen totesi.

HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen ei myöskään näe, että työterveydenhuolto olisi ongelman ydin.

– THL:n eriarvoisuustutkijoiden mukaan oikeudenmukaisuus terveydenhuollossa toteutuu parhaiden, kun potilaat jäävät tasapuolisesti ilman hoitoa… Terveydenhuollon koulutuksen saanut ajattelee eri tavalla. Hän pyrkii parhaaseen saatavilla olevaan hoitoon mahdollisimman monelle potilaalle, Lehtonen kirjoittaa päivityksessään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)