Verkkouutiset

Risto Murto on huolissaan Suomen velkaantumisesta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Työeläkejohtaja MTV:lle: Teemmekö oikeasti alijäämää seuraavat 20 vuotta?

Risto Murron mukaan hyvä tahto voi olla politiikassa vaarallista.

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto perää puolueilta yhteistyötä ja yhteisymmärrystä julkisen talouden alijäämän ratkaisemiseksi ja velkaantumisen pysäyttämiseksi.

Murto kommentoi asiaa MTV:n Uutisextran haastattelussa.

– Tässä aletaan nyt jo kysymään, että olemmeko me ihan oikeasti 20 vuotta putkeen tekemässä alijäämiä. Ja jokainen tietää, että tässä kasataan seuraaville sukupolville maksettavaa,

Murron mukaan puolueilta puuttuu nyt yhteinen tilannekuva.

– Mitä merkitystä sillä on, jos seuraava hallitus kiristää ja laittaa alijämää pienemmäksi, kun kahdessa vuodessa seuraava hallitus voi ne kaikki nollata, hän sanoo.

– Tässä tarvittaisiin vastuullisten keskeisten puolueiden yhteistä näkemystä kipeästi, että miten tämä tilanne tasapainotetaan yli vaalikausien.

Useat asiantuntijat ja ekonomistit ovat varoittaneet Suomen velkaantumisesta. Ensi vuoden valtion budjettiesitys on noin kahdeksan miljardia euroa alijäämäinen. Esimerkiksi valtiovarainministeriön budjettipäällikkö Mika Niemelä on pitänyt suunnan kääntämistä ”välttämättömänä”.

Murto kuvailee ”hyvän tahdon” olevan politiikassa tässä tilanteessa vaarallista, sillä nyt toteutetut lisäetuudet kasvattavat tulevien sukupolvien velkataakkaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS