Verkkouutiset

Turkin ja Venäjän presidentit vuonna 2020. - LEHTIKUVA / AFP

Turkin presidentti hehkuttaa erityistä Vladimir Putin-suhdettaan

Recep Tayyip Erdoğanin mukaan Turkki ei ole asettamassa pakotteita Venäjälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Recep Tayyip Erdoğan sanoo amerikkalaiskanava CNN:n haastattelussa, että Turkki ja Venäjä tarvitsevat toisiaan kaikilla mahdollisilla alustoilla.

– Emme ole siinä pisteessä, että asettaisimme Venäjälle pakotteita. Lännen pakotteet eivät sido meitä. Me olemme vahva valtio, ja meillä on positiivinen suhde Venäjän kanssa, Erdoğan sanoo.

Turkissa äänestetään ensi viikolla maan presidentinvaalin toisella kierroksella. Erdoğanin vastustaja Kemal Kılıçdaroğlu on luvannut korjata maan vaurioituneet suhteet länsimaihin. Erdoğanin henkilökohtaiset suhteet Venäjään hän korvaisi valtiollisilla.

Istuva presidentti Erdoğan syyttää Kılıçdaroğlua pyrkimyksistä erottaa Turkki Venäjästä. Hänen mukaansa Ukrainan viljasopimuksen keskiviikkona neuvoteltu kahden kuukauden jatko ei olisi ollut mahdollista ilman hänen hallintoaan.

– Tämä oli mahdollista, koska meillä on erityinen suhde presidentti Putinin kanssa, Erdoğan sanoo CNN:lle.

Haastattelussa presidentti kommentoi myös Ruotsin Nato-hakemusta.

– Niin kauan kuin Ruotsi sallii turkkilaisten terroristiryhmien sivuhaarojen liikkua vapaasti Tukholman kaduilla, emme voi suhtautua myönteisesti Ruotsin Nato-jäsenyyteen, hän sanoo.

– Emme ole valmiita Ruotsin jäsenyyteen juuri nyt, koska Nato-maalla pitäisi olla vahva kanta terrorismin torjunnassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)