Verkkouutiset

Israelin asevoimien panssarivaunu ja raivausajoneuvoja Gazassa. / IDF

Tulitaisteluita Gazassa, Hamasin asevarikkoja räjäytetty

Israelin lentokoneet ovat tehneet kymmeniä ilmaiskuja taistelijoiden käyttämiin kohteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Israelin ilmavoimat on tehnyt viikonlopun jälkeen ilmaiskuja yli 25 kohteeseen Gazan kaistaleella.

Iskujen kerrotaan kohdistuneen muun muassa asevarikkoihin ja paikkoihin, joista oli ammuttu tarkkuuskivääreillä tai panssarintorjuntaohjuksilla.

Hajanaiset tulitaistelut ovat jatkuneet monin paikoin kiivaina. Israelin asevoimien (IDF) mukaan erikoisjoukot surmasivat useita terroristijärjestö Hamasin taistelijoita Khan Yunisin kaupungissa.

Al-Shifan sairaalan alueella käytiin lähitaisteluita, joiden yhteydessä löydettiin Hamasin ja Islamilainen Jihad -äärijärjestön asevarastoja. IDF vakuuttaa suojanneensa siviilejä, potilaita ja lääkintähenkilökuntaa.

Israelin mukaan Gazan keskiosissa tuhottiin kaksi terroristiryhmää, joista toinen oli poistumassa maanalaisesta tunneliverkostosta. Israelin tarkka-ampujat surmasivat lisäksi etelässä 15 taistelijaa.

New York Timesin mukaan al-Shifan sairaalan hoitotilat ovat kärsineet mittavia vaurioita kevään aikana käydyissä taisteluissa. Teho-osaston julkisivu on lähes kokonaan tuhoutunut, eikä kahden sairaalarakennuksen välistä ole enää olemassa. Hamasin taistelijoita oli edelleen osassa rakennuksista amerikkalaismedian vierailun aikaan.

IDF:n tiedottajan, vara-amiraali Daniel Hagarin mukaan Israelilla ei ollut vaihtoehtoa.

– Halusimme jättää nämä paikat ennalleen, mutta Hamas ja Islamilainen Jihad linnoittautuivat tänne ja tulittivat joukkojamme operaation alusta lähtien, Hagari sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)